Hekimler Ve Sağlıkçılar İki Gün İş Bırakıyor !!!

Hekimler Ve Sağlıkçılar İki Gün İş Bırakıyor !!!

Hekimler ve Sağlıkçılar İki Gün İş Bırakıyor !!! Dr. Ekrem Karakaya, görev yaptığı hastanede bir hasta yakını tarafından silahlı saldırı sonucu öldürüldü.

Hekimler ve Sağlıkçılar İki Gün İş Bırakıyor !!! Dr. Ekrem Karakaya, görev yaptığı hastanede bir hasta yakını tarafından silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Sağlık iş kolunda örgütlü sendikalar ve TTB, yaşananlara tepki olarak iki gün iş bırakma eylemi kararı aldı.

Dr. Ekrem Karakaya’nın Kaybetmenin Derin Üzüntüsü İçindeyiz

Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Dr. Derya Uğur, Konya Şehir Hastanesi’nde görev yapan Dr. Ekrem Karakaya’yı kaybetmenin derin üzüntüsü içinde olduklarını belirterek, “Sağlık çalışanlarının şiddete uğramaması için yapılacak işlemler zor olmamasına rağmen beklenen adım gelmemekte, sağlık çalışanları her geçen gün artan şiddet vakaları nedeniyle yaralanmaya, hayati tehlike atlatmaya ve hatta ölmeye devam etmektedir. Acımız büyüktür. Ne yazık ki bir şiddet olayı daha bir hekimin daha canına mal olmuştur. Kaygımız büyüktür. Ya bir gün sıra bana da gelirse endişesi tüm sağlık çalışanlarını çevrelemektedir. Halkın sağlığı için görevlendirdiği memurunu korumakla yükümlü siyasi iktidar, bir canın daha hayattan koparılmasını sadece izlemiştir. Tüm çağrılarımıza, uyarılarımıza, çözüm önerilerimize kulak tıkayanlar, sağlık sisteminde yaşanan sorunların sorumlusu olarak sağlık çalışanlarını gösterenler, sorumluluk makamında olup şiddet dilini kullanarak topluma referans olanlar, şiddeti engelleyecek önlemleri almayanlar vicdanlarda asla affedilmeyecektir” diye konuştu.

Tüm Yurtta 2 Gün İş Bırakıyoruz

Dr. Uğur, şöyle devam etti, “Sağlık çalışanları, “sağlıkta şiddetin” azalması için farkındalık oluşturulmasını, caydırıcı ceza hükümleri içeren kanun maddeleri ihdas edilmesini beklerken, siyasi iktidar, bu konuda hiçbir eylemde bulunulmamaktadır. İhdas edilen Kanun maddeleri, “sağlıkta şiddetin” önlenmesini sağlamak bakımından yetersiz kalmaktadır. Tüm çağrılarımıza rağmen sağlık hizmeti sunan kurum ve kuruluşlara x-ray cihazı konmamaktadır. Kamuoyu nezdinde, “çıkarılan yeni düzenlemelerle” sağlıkta şiddetin önlendiği hususunda algı yaratılmaya çalışılmaktadır. Ancak üzeri örtülemeye çalışılan gerçeklerin hangi ilde, hangi hastanede hangi sağlık çalışanının canına tehdit olarak ortaya çıkacağı bilinmemektedir. Bilinen tek gerçek bugün bir sağlık çalışanın daha canından olduğudur. Bilinen tek gerçek can kurtarmak için canını dişine takıp çalışan bir hekimin daha hayattan koparıldığıdır. Bilinen tek gerçek çözüm üretme makamında oturanların şiddeti izlemekle yetindiğidir. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti ve seyirci kalanları lanetliyor, Genel Sağlık-İş olarak, 7-8 Temmuz 2022 tüm yurtta 2 gün iş bırakıyoruz” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.