İkizdere Tulumpınar Köyü

İkizdere Tulumpınar Köyü

Tulumpınar Köyü haberleri, İkizdere Tulumpınar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Tulumpınar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Rize Köyleri Arasında yer alan Tulumpınar Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

İkizdere Tulumpınar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Tulumpınar köyü son dakika gelişmeleri, Tulumpınar köyüne özgü yemekler, İkizdere Tulumpınar köyünün tarihi, Tulumpınar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Tulumpınar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Tulumpınar, Rize ilinin İkizdere ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Tulumpınar Köyü Resimleri ve Tulumpınar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İkizdere Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? İkizdere Rize Arası Kaç Km? İkizdere Hava Durumu? Rize Köyleri ve İkizdere Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Rizeli iseniz Rize Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Rizeli Ünlüler arasında İkizdere Tulumpınar Köyünde doğan biri var mı? İkizdere Doğumlu Ünlüler Kimler?

Tulumpınar, Rize ilinin İkizdere ilçesine bağlı bir köydür.Eski adıyla köhser köyünün mezrası iken Anzer köyünden buraya göç eden Şadumanoğullarının (Bugünkü adı ile Yıldırım sülalesi) yerleşmesiyle Tulumpuhar köyü adıyla köy statüsü kazanmıştır.Ardından Keleşoğulları gelmiştir. Tahmini 350-400 yıl kadar önce ise Kutrimatoğulları (Bugünkü adı ile Kılıç, Kılıçoğlu sülaleleri) köye yerleşmiştir. Kutrimatoğullarının desteği ve izni ile sonradan da Ekşioğulları yerleşmiştir. Köydeki aileler Ekşi, Kahraman (Fisununoğlu), Keleş, Kılıç, Kılıçoğlu, Yıldırım ve Öztürk (Hanegeloğlu) soyadlarını taşırlar.
Köy halkı karadeniz yöresine göre giyim ve kuşama sahiptir. Öğretim seviyesi ilkokul, lise ya da yüksek lisansdır.Rize iline 65 km, İkizdere ilçesine 13 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.