Ilgın Çiğil Köyü

Ilgın Çiğil Köyü

Çiğil köyü haberleri, Ilgın Çiğil köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çiğil köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Konya köyleri arasında yer alan Çiğil köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Ilgın Çiğil köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çiğil köyü son dakika gelişmeleri, Çiğil köyüne özgü yemekler, Ilgın Çiğil köyünün tarihi, Çiğil köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çiğil köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çiğil, Konya ilinin Ilgın ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çiğil Köyü Resimleri ve Çiğil köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ilgın Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Ilgın Konya Arası Kaç Km? Ilgın Hava Durumu? Konya Köyleri ve Ilgın Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Konyalı iseniz Konya Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Konyalı Ünlüler arasında Ilgın Çiğil Köyünde doğan biri var mı? Ilgın Doğumlu Ünlüler Kimler?

Türkiye'nin Konya ili Ilgın ilçesinde bir mahalle.

Çiğil adı Çiğil Türklerinden gelmektedir.

Ilgın ilçe merkezine 33 km. uzaklıktadır. Denizden yüksekliği 1300 metredir. Yüz ölçümü 84.5 km²'dir. Kasabanın dört tarafı Sultan dağlarının uzantıları ile çevrelenmiştir. Bu dağların en yüksek tepeleri Bozburun (1549), Kayabaşı (1489), Dede Çamı (1558) , Çamurluk (1579) ve Hamzalar (1516) tepeleridir. Güneyinde Dığrak, Gökbudak, Gökçekuyu ve Karaali, güneydoğusunda Yassıören, doğusunda Derbent, Belekler, Yukarıçiğil, kuzeyinde Çatak, kuzeybatısında Balkı, Başköy bulunmaktadır. En önemli akarsuyu Aladağ, Yukarıçiğil, Belekler kolları ile beslenen Çiğil çayı olup, kasabanın içinden geçerek Çavuşçu gölüne dökülür.

Karasal iklim görülür. Bitki örtüsünün genel görünümü orman şeklindedir. Mevcut bitki örtüsü % 50 orman (çam ve meşe),% 5 mera,% 44 tarım alanı ve % 1 yerleşim alanıdır.

Yerleşimin ekonomisi genel olarak tarım ve hayvancılığa dayanır. Buna bağlı olarak taşımacılık gelişmiştir. 1999 yılında yapımına başlanan Çiğil Göleti sayesinde tarım alanları artmış ve sulu tarıma geçilmiştir. Tarım alanlarında buğday, arpa, yulaf, fiğ, nohut, fasulye, domates, çilek, patates, soğan, turp, pancar ve benzeri tarım ürünleri, ayrıca meyvecilik dolayısıyla, elma, armut, kayısı, ceviz, vişne ve kiraz yetiştirilmekte, bağcılık yapılmaktadır.[kaynak belirtilmeli]Büyükbaş ve küçükbaş hayvan besiciliği, süt inekçiliği, arıcılık yapılmaktadır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.