Ilgın Mecidiye Köyü

Ilgın Mecidiye Köyü

Mecidiye köyü haberleri, Ilgın Mecidiye köyü güncel son dakika gelişmeleri, Mecidiye köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Konya köyleri arasında yer alan Mecidiye köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Ilgın Mecidiye köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Mecidiye köyü son dakika gelişmeleri, Mecidiye köyüne özgü yemekler, Ilgın Mecidiye köyünün tarihi, Mecidiye köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Mecidiye köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Mecidiye, Konya ilinin Ilgın ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Mecidiye Köyü Resimleri ve Mecidiye köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ilgın Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Ilgın Konya Arası Kaç Km? Ilgın Hava Durumu? Konya Köyleri ve Ilgın Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Konyalı iseniz Konya Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Konyalı Ünlüler arasında Ilgın Mecidiye Köyünde doğan biri var mı? Ilgın Doğumlu Ünlüler Kimler?

Mecidiye, Konya ilinin Ilgın ilçesine bağlı bir mahalledir.

1878 (1293) Osmanlı-Rus Savaşı, halk arasında (93 Harbi diye bilinen ve Türk tarihi için bir felâket olan, dokuzuncu Osmanlı Rus savaşında Ardahan'ın Posof ilçeside işgal edildi. Bu savaşla Kırk Yıllık Kara günler başladı. Bu esaret, göçlere sebep olmuş, birçok insan, ata yurdunu, baba ocağını terk ederek Anadolu içlerine çekilmiştir. Mecidiye (Havuşlu)da bunlardan biridir. 93 Harbi felâketiyle vatandan ayrı düşenler 1876 (Rumi 1293) yılında Posof İşgal edilince LAMİYAN (Çayırçimen), SUSKAP(Aşıkzülali), ŞUVASKAL (Gönülaçan), VARHANA (Uluçam), CACUN (Doğrular), Köylerinden ve Batum'dan göç etmişlerdir.

1883 yılında bu bölgeyi dolaşan bir Rus bilgininin Posof' la ilgili notlarından, bölge halkının tamamının Türkçe konuştuğunu, Gürcüce konuşan kimsenin bulunmadığını ve hatta kimsede Gürcüce öğrenme arzu ve isteğinin bulunmadığını öğreniyoruz. Yine bu notlarda, 1877-78 Osmanlı-Rus Savaşı' ndan sonra, Posof' tan 331 hane (aile)nin Anadolu' ya göç ettiği, bunlardan 103 ailenin geri döndüğü belirtilmektedir. Muhacirliğin oldukça karmaşık bir tarihi vardır. Muhacirlik ilk olarak, 1828-1829 Osmanlı-Rus Savaşı'nın ardından başlamıştır. Köyümüzün Kurulduğu tarih kesin bilinmemekle birlikte 1873 ile 1876 ve En son 1921 yılında gelenler olduğu bilinmektedir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.