İliç Çiftlikköy Köyü

İliç Çiftlikköy Köyü

Çiftlikköy Köyü Haberleri, İliç Çiftlikköy Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Çiftlikköy Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Erzincan Köyleri Arasında Yer Alan Çiftlikköy Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

İliç Çiftlikköyköyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çiftlikköyköyü son dakika gelişmeleri, Çiftlikköyköyüne özgü yemekler, İliç Çiftlikköyköyünün tarihi, Çiftlikköyköyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çiftlikköyköyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çiftlikköy, Erzincan ilinin İliç ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız ÇiftlikköyKöyü Resimleri ve Çiftlikköyköyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İliç Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. doğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? İliç Erzincan Arası Kaç Km? İliç Hava Durumu? Erzincan Köyleri ve İliç Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzincanlı iseniz Erzincan Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzincanlı Ünlüler arasında İliç ÇiftlikköyKöyünde doğan biri var mı? İliç Doğumlu Ünlüler Kimler?

İliç ilçesinin kuzeyinde bulunan köyün hangi tarihte kurulduğu bilinmemektedir.Çok eskiden Horasan’dan muhacir olarak gelen Şahsuvaroğlu mehmet beyin buraya gelip yerleştiği veköyü kurduğu bütün arazinin ona ait olduğu söylenmiştir.Köyün doğusunda Çayyaka ve Bozyayla, batısında; Güngören, Çörekli ve Kuruçay, kuzeyinde; Çayyaka, güneyinde; Doroksaray ve K.Armutlu köyleriyle sınırdır.Köy düz bir arazi üzerine Yamaça kurulmuştur.Önününden Kuruçay çayı geçmektedir.Ön tarafında bağ ve bahçeler vardır.İlçeye uzaklığı 21 km.’dir.Nüfusu 1980 yılında;99, 1985 yılında;93, 1990 yılında;63, 1997 yılında;40’tır.Nüfusun çoğunlu gurbettedir.köydeki nüfus yaşlı nüfustur.1960 yılında eğitim öğretime açılan ilkokul öğrenci azlığı nedeniyle şu anda kapalıdır.Cami vardır.İçme suyu şebekesi,Elektrik enerjisi ve Telefon şebekesi vardır. Geçim kaynakları;tarım ve hayvancılıktır.Nüfusun çoğunluğu emeklidir.Köyde kadınlar;tülbent üstü çarşaf,gömlek,hırka ve etek,erkekler;ceket,pantol ve gömlek giyerler. Köyde tarihi bir yer yoktur.

Köy halkı, Türkmenlerden oluşmaktadır. TÜRKMEN kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde, ilköğretim okulu vardır . Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve acentesi yoktur . Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.