İmam Ca’fer-i Sâdık Hazretlerinin Emniyet, Güven ve Esenlik Talebi İçin Yaptığı Bir Duası

İmam Ca’fer-i Sâdık Hazretlerinin Emniyet, Güven ve Esenlik Talebi İçin Yaptığı Bir Duası

İmam Ca’fer-i Sâdık Hazretlerinin Emniyet, Güven ve Esenlik Talebi İçin Yaptığı Bir Duası hangisidir, kaç defa okunur işte detaylar...

Rahman ve Rahîm Allah’ın adıyla

Ey Yüceler Yücesi Allahım! Senden emn ü iman, selâmet ü İslâm, rızk u gına ve arkada affedilmedik büyük-küçük hiçbir günah bırakmayan bir mağfiret dileniyorum.

Allahım! Senden hidayet, takva, iffet ve göz tokluğu, gönül zenginliği dileniyorum. Ey nida edildiğinde en güzel şekilde icabet eden; huzurunda yalvarıp yakarıldığında en layık surette cevap veren; kullarının ibadetlerini asla zayi etmeyen ve onlara en güzel şekilde mukabelede bulunan; yalnız kaldığında dergâhına sığınmak ve dünyanın fâni yüzünü terk edip Kendisine yakın olmak isteyen kullarına en güzel celîs ü enîs olan; en güzel sıfatlarından biri kerem, en yüce esmâsından biri Kerîm olan Yüceler Yücesi!

Ey keremi sonsuz Kerîm!

Ne olur, bu çaresiz kulunu sıyanetine al ve muhafaza et!

Allahım! Beni Cehennem ateşinden koru; hayırlı kullarının sohbetiyle rızıklandır ve yevm-i kıyamette ebrâr arasında haşreyle. Hiç şüphe yok ki, Sen bir Vâhid ü Kahhâr, bir Melik ü Cebbâr ve bir Azîz ü Ğaffâr’sın.

Allahım! Senin hıfz u sıyanetine dehâlet ediyorum; beni sıyanet buyur. Himayene ilticada bulunuyorum; beni himaye et. Rahmetini diliyorum; bana rahmetinle muamele eyle. Yardımını talep ediyorum; yardımını üzerimden eksik etme. Kurtarmanı diliyorum; dünyada ve ukbada her türlü ceza ve azaptan beni âzâde eyle. Nusretine sığınıyorum; beni nusretinle destekle. Rızkına ihtiyacımı arz ediyorum; üzerimdeki rızkını itmam buyur.

İrşad ve yol göstericiliğine sığınıyorum; beni irşad et ve bana en doğru yolu göster. Koruyup kollamanı diliyorum; beni kusur ve günahlardan koru. Hidayetin için yalvarıyorum; beni her yolun en doğrusuna hidayet buyur. Senin her şeyime kâfî geleceğini huzurunda ikrâr ediyorum; beni başkalarına muhtaç bırakma. Rahmetini gözlüyorum; beni rahmetine gark eyle. Tevbemi kabul buyuracağın ümidini taşıyorum; ne olur, tevbemi kabul buyur. Ve mağfiretini dileniyorum; bütün günahlarımı mağfiret edip yarlığa.Şüphesiz o günahları Senden başka bağışlayacak hiçbir kimse ve hiçbir merci yoktur.

Ey ma’siyet Kendisine zarar veremeyen, kullarını bağışlama hazinelerinden bir şey eksik etmeyen Ulu Allahım! O Sana zarar vermeyen ma’siyeti benden de affet ve hazinelerinden bir şey eksiltmeyen o mağfireti bana da lutfeyle. Sen mevhibe ve rahmeti bol Vehhâb ü Rahîm’sin.

Efendimiz Hazreti Muhammed’e (aleyhissalâtü vesselâm) ve âline kıyamet gününe kadar çokça salât ve selâm eyle. Kimden kime olursa olsun, bütün hamd ve senalar sadece Sana râcîdir Allahım!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.