İmam Şâzilî Hazretlerinin Hizbü’l-İhfâ Duası

İmam Şâzilî Hazretlerinin Hizbü’l-İhfâ Duası

İmam Şâzilî Hazretlerinin Hizbü’l-İhfâ Duası nedir, İmam Şâzilî Hazretlerinin Hizbü’l-İhfâ Duası nasıl okunur?

Rahman ve Rahîm Allah’ın adıyla

Allahım! Senin kadîm ve kâmil nuruna büründüm. Sağlam ve kuşatıcı kalesine sığındım. Bana hücum edenlere de Senin kahreden gücünle mukabelede bulundum. Ey işlerinde galip, yarattıkları üzerinde Kayyum olan ve kul ile kalbi arasına giren Rabbim!

“Benimle şeytan ve fitlemelerinin ve yarattıkların içinde kendilerine güç yetiremeyecek olduklarımın arasına da gir.(3 defa)”

Allahım! Kötülük düşünen o düşmanların dillerini üzerimden çek, ellerine ve ayaklarına zincir, kalblerine de gem vur. Benimle onlar arasına azametinin nurundan bir set çek. Aramıza kuvvetinden bir örtü ger.

Saltanatın tahtındaki ordulardan birini de onlarla benim arama koy.

Şüphesiz Sen Hayy, Kâdir, Muktedir ve Kahharsın.

Allahım! İşi gücü kötülük ve zulüm olan kimselerin gözlerini üzerimden çek; çek ki, onların endişesiyle yaşamaktan kurtulayım. “Bulutların şimşeğinin parıltısı neredeyse gözleri alıverecek. Allah gece ile gündüzü birbirine çeviriyor, geceyi gündüze, gündüzü geceye dönüştürüyor. Sürelerini uzatıp kısaltıyor. Elbette bunda görebilenler için alınacak bir ders vardır.”

Bismillah. “Kâf Hâ Yâ Ayn Sâd” Bismillah. “Hâ Mîm. Ayn Sîn Kâf” “Dünya hayatı şuna benzer: Gökten yağmur indiririz, onun sayesinde yeryüzünde bitkiler yeşerip gürleşir, çok geçmeden kurur, rüzgârın savurduğu çerçöp hâline gelir.”

“Allah’tır gerçek İlah! O’ndan başka yoktur ilah. Görünmeyen ve görünen her şeyi bilir. O Rahman’dır, Rahîm’dir.”

“Onları, yaklaşan müthiş güne karşı uyar! Yürekler ağza gelir, yutkunur da yutkunurlar. O zalim kâfirlerin ne dostları, ne de sözüne itibar edilir şefaatçileri olabilir.”

“İşte o zaman, her insan hazırladığını, ortaya ne koyduğunu anlayacaktır. Gündüzün sinip gizlenen yıldızlara, dolaşıp dolaşıp yuvalarına, yörüngelerine giren gezegenlere, geçmeye başladığı zaman geceye, nefes almaya başladığı zaman sabaha andolsun.”

“Sâd. Bu şanlı şerefli Kur’ân hakkı için. Kâfirler bu Kur’ân’ı onda şüpheye yer verecek bir taraf olduğundan değil, ama asıl kendileri Allah’a karşı kibir ve muhalefet taşıdıkları için inkâr ediyorlar.” “Yüzleri berbat olsun, yerlerde sürünsünler. (3 defa)” Gözleri görmez olsun. Dilleri lâl kesilsin. Hayırları önlerinde, şerleri ayaklarının altında ve Süleyman mührü omuzlarının arasında; duyamasın, göremesin ve konuşamasınlar.

Rabbim!

  • “Kâf Hâ Yâ Ayn Sâd” hakkı için dualarımızı kabul buyur. “Onların hakkından gelmek için Allah sana yeter. O hakkıyla işitir ve bilir. (3 defa)”
  • “Benim Mevlâm, o kitabı indiren Allah’tır ve O, bütün salih kullarını korur, gözetir. (3 defa)”
  • “Allah bana yeter. O’ndan başka ilah yoktur. Ben yalnız O’na dayanırım. Çünkü O, büyük Arş’ın, muazzam hükümranlığın sahibidir. (7 defa)”
  • “O, Levh-i Mahfuz’da olan pek şerefli bir Kur’ân’dır.”

Allahım! Üstümden, altımdan, sağımdan, solumdan, arkamdan, önümden, zâhirimden, bâtınımdan, bazı uzuv ve latifelerimden yahut hepsinden gelebilecek sıkıntı ve tehlikelerden beni muhafaza buyur. Benimle Senin arana hiçbir şeyin girmesine de müsaade etme.

“Ya Allah! (3 defa)” Gerçek güç ve kuvvet sahibi sadece Allah’tır. Salât ü selâm Zât-ı Mukaddese-i Nebeviyye Efendimiz’e, tertemiz, dupduru ehline, kerîm ve ebrâr ashâbına olsun. Âmin!

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.