İmranlı Borular Köyü

İmranlı Borular Köyü

Borular Köyü haberleri, İmranlı Borular köyü güncel son dakika gelişmeleri, Borular köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Borular köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

İmranlı Borular köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Borular köyü son dakika gelişmeleri, Borular köyüne özgü yemekler, İmranlı Borular köyünün tarihi, Borular köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Borular köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Borular, Sivas ilinin Hafik ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Borular Köyü Resimleri ve borular köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İmranlı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? İmranlı Sivas Arası Kaç Km? İmranlı Hava Durumu? Sivas Köyleri ve İmranlı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında İmranlı Borular Köyünde doğan biri var mı? Gürün Doğumlu Ünlüler Kimler?

BORULAR KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Borular, Sivas ilinin İmranlı ilçesine bağlı bir köydür. Köyün 1870’ler civarında ilk sakinlerini kabul ettiği görüşü kuvvetle muhtemeldir. İlk yerleşim sahiplerinin Borlar olmasından dolayı adının buradan geldiği tahmin edilmektedir.

Köydeki Zerikiyanlılar Tunceliden Sivasa göç etmişlerdir.Hormek, Pulan, Balan, Hemoçık gibi kabilelerin baglı olduğu Hıran Aşiretinin Zerıki kolundan gelirler.Tunceliden geldikleri köyün ismi Koyun Uşağıdır. Eski ismi ise Zerikandır.İşte Zerikan adı buradan gelir. Zerikan köyünün olduğu bölgeye Aşağı Hıran derler.Hıranlıdırlar.Orta Köyde türbesi bulunan Seyit Pervanenin dedesi olan Ali Dost'un türbesi ise Tunceli Zerikan Köyündedir. Mezarı köylüler tarafından onarılmış, Türbe haline getirilmiştir. Zerikan köyü bugün de Ali Dost Ocağına bağlıdır.Çevre köyleri ise Baba Mansurludur. Hıran-Zeriki aşireti tarafından kutsa sayılan 6 kara yılandan iki tanesi Düzgin Baba dağında, iki tanesi Zerikan köyünde, iki tanesi ise İmranlıdadır.

Sivas iline 123, İmranlı ilçesine 15 km uzaklıktadır. Borular Köyü coğrafi olarak Zara-İmranlı karayolunda Hanköyü civarında kuzeye doğru açılan vadinin en son noktasında kurulu bulunmaktadır. İlçeye uzaklığı 15 km olup 105 hane civarında bir yapılar topluluğuna sahiptir.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde ilköğretim okulu yoktur. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol toprak olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum