İmranlı Cerit Köyü

İmranlı Cerit Köyü

Cerit Köyü haberleri, İmranlı Cerit köyü güncel son dakika gelişmeleri, Cerit köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Cerit köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

İmranlı Cerit köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Cerit köyü son dakika gelişmeleri, Cerit köyüne özgü yemekler, İmranlı Cerit köyünün tarihi, Cerit köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Cerit köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Cerit, Sivas ilinin Hafik ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Cerit Köyü Resimleri ve cerit köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İmranlı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? İmranlı Sivas Arası Kaç Km? İmranlı Hava Durumu? Sivas Köyleri ve İmranlı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında İmranlı Cerit Köyünde doğan biri var mı? Gürün Doğumlu Ünlüler Kimler?

CERİT KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Cerit, Sivas ilinin İmranlı ilçesine bağlı bir köydür. Oğuzların ( Türkmenlerin )Cerit kolundandırlar. Tunceli Pülümür'ün KırmızıKöprü Yöresinden gelmişlerdir. Koçgiri Aşiretindendirler. 1650 yılında “Keleş Reşo” tarafından kurulduğu söylenir. Nüfusu 136 kişi; ilçeye uzaklığı 30 Km.’dir.

Koçgiri aşiretinin Sarolar-Hemikiler kabilesine bağlıdır. Cerit’te Keleşler, Cemanlar ve Gencanlar Resuller, Lacinan ve Bozan (Korktıki) aşiretlerileri de vardır. Köye, devlet arşivlerine göre 1856 yılında Muhtarlık verildiği anlaşılmakta olup, ilçe olarak 1948 yılından önce Zara’ya, 1948 den sonra ise, İmranlı’nın ilçe yapılması ile birlikte İmranlı ya bağlanmıştır.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Sivas il merkezine 140 km, İmranlı ilçesine 28 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Köyde ilköğretim okulu yoktur. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.