İmranlı Eskikapumahmut Köyü

İmranlı Eskikapumahmut Köyü

Eskikapumahmut Köyü haberleri, İmranlı Eskikapumahmut köyü güncel son dakika gelişmeleri, Eskikapumahmut köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Eskikapumahmut köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

İmranlı Eskikapumahmut köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Eskikapumahmut köyü son dakika gelişmeleri, Eskikapumahmut köyüne özgü yemekler, İmranlı Eskikapumahmut köyünün tarihi, Darıseki köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Eskikapumahmut köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Eskikapumahmut, Sivas ilinin Hafik ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Eskikapumahmut Köyü Resimleri ve eskikapumahmut köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İmranlı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? İmranlı Sivas Arası Kaç Km? İmranlı Hava Durumu? Sivas Köyleri ve İmranlı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında İmranlı Eskikapumahmut Köyünde doğan biri var mı? İmranlı Doğumlu Ünlüler Kimler?

ESKİKAPUMAHMUT KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Eskikapumahmut, Sivas ilinin İmranlı ilçesine bağlı bir köydür. Sivas ilinin İmranlı ilçesinde yer almaktadır.İmranlıya uzaklıgı 16 km civarı olan köyün ve diğer yolların kötü olması sebebiyle araba ile yaklaşık 30-35 dakikada gidilmektedir.

Köy-Sivas merkez arası mesafe ise 125 km civarıdır.Yaklaşık 2 saatte gidilmektedir. İmranlının dogusunda yer almaktadır.Erzincan sınırına yakındır.Komşu köyleri arasında Kılıçlar,Koruköy,Süvariler ve Çalıyurt köyleri bulunmaktadır.
Köy XORMEKAN aşiretindendir muş Varto dan imranlıya gelmislerdir.

Sivas iline 123 km, İmranlı ilçesine 17 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. ayrıca arıcılık başlıca geçim kaynaklarındandır. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. ayrıca arıcılık başlıca geçim kaynaklarındandır.

Köyde ilköğretim okulu vardır fakat köyden ayrılmalarla birlikte öğrenci kalmadığından okul kapatılmış.Şimdilerde cenaze,kuran,düğün gibi faaliyetlere ev sahipliği etmektedir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.