İmranlı Kavalcık Köyü

İmranlı Kavalcık Köyü

Kavalcık Köyü haberleri, İmranlı Kavalcık köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kavalcık köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Kavalcık köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

İmranlı Kavalcık köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kavalcık köyü son dakika gelişmeleri, Kavalcık köyüne özgü yemekler, İmranlı Kavalcık köyünün tarihi, Kavalcık köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kavalcık köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kavalcık, Sivas ilinin Hafik ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kavalcık Köyü Resimleri ve kavalcık köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İmranlı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? İmranlı Sivas Arası Kaç Km? İmranlı Hava Durumu? Sivas Köyleri ve İmranlı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında İmranlı Kavalcık Köyünde doğan biri var mı? Gürün Doğumlu Ünlüler Kimler?

KAVALCIK KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Kavalcık, Sivas ilinin İmranlı ilçesine bağlı bir köydür. Köyün yaşlılarından edinilen bilgiye göre Dersim'den buraya göç edilmiştir. Günümüzde Köy halkı genellikle İstanbul, Ankara gibi şehirlerde ve yurtdışında yaşamlarını sürdürmektedirler.

Köyün geleneksel yemekleri arasında en meşhuru adına 'sir' denilen kömbedir. Ozanları, kemençe(Keman) ve bağlama ustalarıyla tanınmaktadır. Bu ozanlardan bazıları: Nebi TÜRK, Haydar ACAR, Celal ASLAN, Mustafa BOZKURT, İpek, Tenzire ve Ahmet YILMAZ. Günümüzde Cihan ÇELİK.

Sivas iline 143 km, İmranlı ilçesine 27 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde ilköğretim okulu yoktur.

Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.