İmranlı Kılıçköy

İmranlı Kılıçköy

Kılıçköy haberleri, İmranlı Kılıçköy güncel son dakika gelişmeleri, Kılıçköy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Kılıçköy de vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

İmranlı Kılıçköy düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kılıçköy son dakika gelişmeleri, Kılıçköy'e özgü yemekler, İmranlı Kılıçköy'ün tarihi, Kılıçköy nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kılıçköy'e ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kılıçköy, Sivas ilinin Hafik ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kılıçköy Resimleri ve kılıçköy videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İmranlı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? İmranlı Sivas Arası Kaç Km? İmranlı Hava Durumu? Sivas Köyleri ve İmranlı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında İmranlı Kılıçköy Köyünde doğan biri var mı? Gürün Doğumlu Ünlüler Kimler?

KILIÇKÖY KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Kılıçköy, Sivas ilinin İmranlı ilçesine bağlı bir köydür. Bu konu hakkında üç rivayet vardır, biz ikisini anlatmayı uygun gördük. Birincisini anlatmadan önce Kör Ali’den bahsedelim biraz. Kör Ali çok iyi ata binen, iyi bir çiftçi ve -başka köylülerce de bilinen- çok iyi bir kılıç kullanıcısıdır.Kör Ali’nin yaşadığı dönem de her yıl köyler arası ortak oyunlar düzenlenirmiş; Bu oyunlar Beğendik Köyü’nün batısına düşen ,Are Cingenan denen yerde oynanırmış. Oyunlar cirit, güreş, çır ve kılıç oyunlarıymış. Ali bu oyunlardan kılıç oyununa katılır. Büyük bir başarı göstererek bütün rakiplerini yener. Bu oyundan sonra Kör Ali’ye Kılıç Ali, Köyüne ise Kılıç Ali Köyü denir. Kılıç Ali köyü zamanla Kılıçköy ismine dönüşür. köyün ismi hakkında ikinci rivayet ise daha sağlam kanıtlara sahiptir. Bizde ikinci rivayetin doğru olduğunu düşünüyoruz. İkinci rivayet, daha önce de anlattığımız gibi Kör Ali’nin köye ilk geldiği dönem de köyün Kuzeyinde Poy Şater (yanmiş burun) ve batısında ise Boze Koziyan (yanmış köz) ormanlıklarının bulunmasıdır. Bu ormanlıkların köye yakın olması, aynı zamanda yabani hayvanların da köye yakın olmasını sağlamıştır. Bu yabani hayvanlar köyün malının ve insanlarının güvenliğini tehdit edici duruma gelmiştir. Köyde buna önlem olarak ormanlıkları yakmaya karar vermişlerdir. Eskiden yanmış ağaçlara, ormanlıklara Kılıç olmuş denirdi. Kılıçköy’de bu olaydan sonra kılıç olmuş köy denmiştir. Zamanla bu isim Kılıçköy’e dönüştüğü söylenmektedir.

Köy kültür olarak çok zengindir.Çevre köylerinde olduğu gibi bu köydede halk oyunları ve yemekler belli başlı kültür ögeleridir. Folklorik değerlerden örnek verecek olursak ;Köyün yetiştirdiği mahalli ozanlardan Aşık Fezai , Ali Solmaz ve genç kuşaklardan birçok gencin yetenekli olduğu söylenebilir.

Sivas iline 93 km, İmranlı ilçesine 10 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır fakat öğrencisi olmadığından atıl durumdaki okulların satışı kanununa istinaden devletten kiralanarak köy evi olarak restore edilmiştir.

Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. İçme suyu şebekeside yaz aylarında yetersizdir. PTT şubesi,Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol toprak yol olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum