İnebolu Özbaşı Köyü

İnebolu Özbaşı Köyü

Özbaşı Köyü haberleri, İnebolu Özbaşı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Özbaşı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kastamonu Köyleri Arasında yer alan Özbaşı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

İnebolu Özbaşı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Özbaşı köyü son dakika gelişmeleri, Özbaşı köyüne özgü yemekler, İnebolu Özbaşı köyünün tarihi, Özbaşı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Özbaşı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Özbaşı, Kastamonu ilinin İnebolu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Özbaşı Köyü Resimleri ve Özbaşı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İnebolu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? İnebolu Kastamonu Arası Kaç Km? İnebolu Hava Durumu? Kastamonu Köyleri ve İnebolu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kastamonulu iseniz Kastamonu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kastamonulu Ünlüler arasında İnebolu Köyünde doğan biri var mı? İnebolu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Özbaşı, Kastamonu ilinin İnebolu ilçesine bağlı bir köydür.Köyün eski ismi "Gemere" dir. Her ne kadar resmi dairelerde Özbaşı ismi kullanılsa da köyde ve çevre köylerde halen Gemere ismi kullanılmaktadır. Gemere ismi ise yüzyıllar önce burada yaşayan Ermenilerinden gelmektedir.Manası ise gemici köyüdür.Osmanlının buraları fetetmesiyle burdan kaçan ermenilerin yerine yakşalık 250 yıl önce Orta Asya'dan gelen lakabı Keçicioğlu Ahmet ile kardeşi Keçicioğlu Mehmet gelir.Köy iki mahelle şeklinde olup (köy halkı tarafından öteköy(aşagı köy) diye adlandırılır)Keçicioğlu Ahmet keçi güdmeye daha elverişli olan dağlık tarafa yerleşir.Kardeşi Keçicioğlu Mehmet ise öteköye,tarıma daha elverişli olan yere yerleşir.Keçicioğlu Mehmet'in evi ise yarı yıkık şekilde günümüze kadar gelmiştir.
Evler ağaç ve tuğla-ağaç karışımı olarak iki şekilde yapılır. Her ikisi de iki katlıdır. İlk kat yani giriş katı depo ve ayrı bir kapıdan girilen ahır kısmından oluşur. İkinci kat yaşam katıdır. Ağaç evlerde bazı odalarda hamam denilen duvara gömmeli bölmeler bulunur. Bu bölmeler adından da anlaşılacağı üzere duş yapma amaçlıdır. Tüm evlerin yakınında yerden yaklaşık 1.5 metre yüksekliğinde 4 ağaç direğin üzerine inşa edilmiş ambarlar bulunur. Ambarlarda kışlık yiyecekler depolanır. Fırın denilen tuğladan yapılmış 1.5 metre yüksekliğinde şömine tarzı yapıları ise bir iki ev ortak olarak kullanabileceği gibi tek başına kullanan evlerde mevcuttur.
Köyün gelenekleri tüm İneboluyla benzerlik gösterir. Düğünlerde davul-zurna ve köçek bulunur. Ayrıca düğünler "Harman" denilen geniş düzlüklerde yapılır.
Kastamonu iline 118 km, İnebolu ilçesine 28 km uzaklıktadır. Köy engebeli araziler üzerine kurulmuştur.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol toprak olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.