İpsala Aliçopehlivan Köyü

İpsala Aliçopehlivan Köyü

Aliçopehlivan köyü haberleri, İpsala Aliçopehlivan köyü güncel son dakika gelişmeleri, Aliçopehlivan köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, İpsala köyleri arasında yer alan Aliçopehlivan köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

İpsala Aliçopehlivan köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Aliçopehlivan köyü son dakika gelişmeleri, Aliçopehlivan köyüne özgü yemekler, İpsala Aliçopehlivan köyünün tarihi, Aliçopehlivan köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Aliçopehlivan köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Aliçopehlivan, Edirne ilinin İpsala ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Aliçopehlivan Köyü Resimleri ve Aliçopehlivan köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Edirne Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Edirne Hava Durumu? Edirne Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Edirneli iseniz  Edirne Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Edirneli Ünlüler arasında Aliçopehlivan  köyünde doğan biri var mı? İpsala Doğumlu Ünlüler Kimler?

Aliçopehlivan, eski ismi Koyunyeri olan köy, Edirne ilinin İpsala ilçesine bağlıdır. Köy, Edirne iline 140 km, İpsala ilçesine ise 15 km uzaklıkta olup, Kocahıdır ve Esetçe Beldeleri arasında kurulmuştur.

Yapılan araştırmalar neticesinde köyü Balkan Harbi sırasında Bulgaristan'ın Plevne ili Červen Brjag ilçesine bağlı İskar nehri kenarında bulunan Kojnare köyü ve bu köye 16 km mesafede bulunan Loveč (Lofça) ilinin Lukovit köyünden göç etmek zorunda kalan Pomakların kurduğu anlaşılmıştır. Kojnare ismi, köyün ilk ismi olan Koyunyeri olarak Türkçeleşmiştir. Bilindiği gibi bu isim daha sonradan Aliçopehlivan olarak değiştirilmiştir.

Köye adını veren Kel Aliço, 1844 yılında Bulgaristan'ın Lofça köyünde doğmuştur. Güreşe Bulgaristan'da başlayan Kel Aliço, 93 Harbi sonrasında Edirne'ye göç etmiştir. Sultan Abdülaziz ile güreşen Kel Aliço, saray pehlivanı olarak taltif edilmiştir. Güreşi bıraktığı 1894 yılına kadar Kırkpınar başpehlivanlığını elden bırakmayan Kel Aliço'nun ünü tüm dünyaya yayılmıştır. 1919 yılında tifo hastalığından vefat eden Aliço Pehlivan'ın kabri bugün adını verdiği Aliçopehlivan köyündedir. 

Köyün iklimi, Trakya karasal iklimi etki alanı içerisindedir.

Köy halkı tarım ve hayvancılıkla beraber mandıra ve çeltik işçiliği ile de geçimini sağlamaktadır. Köy sınırları içerisinde kalan tarım arazisi toplam 24993 dekardır.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır. Kanalizasyon şebekesi 2007 yılı itibarıyla mevcuttur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
1
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.