İpsala Balabancık Köyü

İpsala Balabancık Köyü

Balabancık köyü haberleri, İpsala Balabancık köyü güncel son dakika gelişmeleri, Balabancık köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, İpsala köyleri arasında yer alan Balabancık köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

İpsala Balabancık  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Balabancık köyü son dakika gelişmeleri, Balabancık köyüne özgü yemekler, İpsala Balabancık köyünün tarihi, Balabancık köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Balabancık köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Balabancık, Edirne ilinin İpsala ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Balabancık  Köyü Resimleri ve Balabancık köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Edirne Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Edirne Hava Durumu? Edirne Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Edirneli iseniz  Edirne Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Edirneli Ünlüler arasında Balabancık köyünde doğan biri var mı? İpsala Doğumlu Ünlüler Kimler?

Balabancık, Edirne ilinin İpsala ilçesine bağlı bir köydür. Edirne il merkezine 100 km, İpsala ilçesine ise 18 km uzaklıktadır.

Köy iki defa kurulmuştur. İlk defa Osmanlı Devletinin Trakya'yı almasından sonra çiftlik olarak bugünkü köyün 2 km. kuzeyinde, ikinci kez 1923-24 yıllarında bugünkü yerine kurulmuş fakat kil ocaklarından çıkan yangın yayılarak büyük bir felakete sebep olmuş, böylece yeni yapılan köy de yanmıştır. Köylüler 3 yıl kadar Hükümet tarafından Sultanköy'de ikamet ettirilmiş, yanan köyün yerine köylüler tarafından Balabancık Köyü yeniden inşa edilmiştir.

Köyün iklimi, Trakya karasal iklimi etki alanı içerisindedir.

Köy halkı geçimini çiftçilikle sağlamaktadır. Tarım ürünü olarak çeltik öncelikli yerini almaktadır. Köy sınırları içerisinde kalan tarım arazisi toplam 15550 dekardır. 

Köyde tarımsal kalkınma kooperatifi, sağlık ocağı ve cami bulunmaktadır. İlköğretimin 1. kademesi köyde, 2. kademesi, taşımalı sistemle Sultan Beldesi’nde yapılmaktadır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.