İpsala Hacıköy

İpsala Hacıköy

Hacıköy haberleri, İpsala Hacıköy güncel son dakika gelişmeleri, Hacıköy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, İpsala köyleri arasında yer alan Hacıköyde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

İpsala Hacıköy düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Hacıköy son dakika gelişmeleri, Hacıköye özgü yemekler, İpsala Hacıköyün tarihi, Hacıköy nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Hacıköye ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Hacıköy, Edirne ilinin İpsala ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Hacıköy Resimleri ve Hacıköy videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Edirne Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Edirne Hava Durumu? Edirne Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Edirneli iseniz  Edirne Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Edirneli Ünlüler arasında Hacıköyde doğan biri var mı? İpsala Doğumlu Ünlüler Kimler?

Hacıköyü Edirne'nin İpsala ilçesine bağlı bir köydür. Kurulduğu bölgenin arazisi dalgalı ve ovalıktır. Hacıköy'ün doğusunda Pazardere köyü, batısında İbriktepe, kuzeyinde Altınyazı ve Kozköy, güneyinde Beğendik ve Korucuköy, güneybatısında Turpçular köyü yer almaktadır. 

Hacıköy 1923 yılında Yunanistan ve Bulgaristan'dan, 1935 yılında Romanya'dan ve 1950 yılında da Bulgaristan'dan göç eden Pomak ve Muhacir Türklerden oluşmaktadır. Belde nüfusu son sayıma göre toplam 1.275 kişidir. ( 629 kadın-646 erkek) 

Hacıköy, 1994 yılında belde olmuştur. Selanik, Zaferiye ve Gündoğan olmak üzere 3 mahalleden oluşmuştur.

Beldede bir sağlık ocağı, iki ilköğretim okulu, bir cami ve bir kalkınma kooperatifi bulunmaktadır. 
 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.