İpsala Karaağaç Köyü

İpsala Karaağaç Köyü

Karaağaç köyü haberleri, İpsala Karaağaç köyü güncel son dakika gelişmeleri, Karaağaç köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, İpsala köyleri arasında yer alan Karaağaç köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

İpsala Karaağaç köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karaağaç köyü son dakika gelişmeleri, Karaağaç köyüne özgü yemekler, İpsala Karaağaç köyünün tarihi, Karaağaç köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karaağaç köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karaağaç , Edirne ilinin İpsala ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karaağaç  Köyü Resimleri ve Karaağaç  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Edirne Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Edirne Hava Durumu? Edirne Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

Karaağaç, Edirne ilinin İpsala ilçesine bağlı bir köydür. Karaağaç Köyü İbriktepe - Edirne yolu üzerinden 2,5 km içeride kurulmuş olup, İpsala ilçesine 27 km, Edirne İl merkezine 93 km uzaklıktadır. Doğusunda Altınyazı köyü, batısında Tevfikiye köyü, kuzeyinde Balabanköy, güneyinde İbriktepe Beldesi bulunmaktadır.

Köyün peyniri meşhurdur. Köyün iklimi, Trakya karasal iklimi etki alanı içerisindedir.

Yöre halkının geçimi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Yetiştirilen tarım ürünlerinin başında çeltik gelmektedir. Ayrıca şeker pancarı, domates, ayçiçeği, buğday, susam karpuz, kavun, mısır, süpürge, kabak üretimi de yapılmaktadır. Halkı genellikle çiftçilikle uğraşan köyde, çalılık arazi devlet tarafından köylüye tahsil edilerek ceviz yetiştiriciliğine başlanmıştır. Köyde bir tarımsal amaçlı kalkınma kooperatifi, bir cami ve bir sağlık evi bulunmaktadır. İlköğretim eğitimi, taşımalı sistemle İbriktepe Beldesi ve Sultanköy'de yapılmaktadır. 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.