İpsala Kocahıdır Köyü

İpsala Kocahıdır Köyü

Kocahıdır köyü haberleri, İpsala Kocahıdır köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kocahıdır köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, İpsala köyleri arasında yer alan Kocahıdır köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

İpsala Kocahıdır köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kocahıdır köyü son dakika gelişmeleri, Kocahıdır köyüne özgü yemekler, İpsala Kocahıdır köyünün tarihi, Kocahıdır köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kocahıdır köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kocahıdır, Edirne ilinin İpsala ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kocahıdır  Köyü Resimleri ve Kocahıdır  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Edirne Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Edirne Hava Durumu? Edirne Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Edirneli iseniz  Edirne Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Edirneli Ünlüler arasında Kocahıdır köyünde doğan biri var mı? İpsala Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kocahıdır köyü, İpsala ilçesinin 17 km güneydoğusunda engebeli bir arazi üzerinde kurulmuştur. Köyün çevresinde doğuda Küçükdoğanca köyü, güneydoğuda Yapıldak köyü, güneyinde simitli çiftliği, güneybatıda Koyuntepe köyü, batıda Yeni Karpuzlu beldesi ve Paşaköy, Kuzeybatıda Kumdere köyü, kuzeyde Aliçopehlivan köyü ile çevrelidir. 

18 Nisan 1999 yılında Kocahıdır köyü belde olmuştur. Beldenin içinden iki dere geçmektedir. Bunlardan doğudan geçene Hamzadere, batıdan geçene Kozkırı Deresi adı verilmektedir. Dereler Belde’yi üç bölüme ayırmıştır. Beldenin toplam 34 bin metrekare arazisi vardır. Bu arazinin 15 bin metrekaresi Beldedeki şahıslar adına tapulu tarla, 7 bin metrekaresi mera ve ormanlık 12.000 metrekaresi de hazine arazisidir.

Kocahıdır Beldesi halkı, 1893 yılında Bulgaristan’ın Dobruca Kasabasından gelmiştir. Köy kurulduktan belli bir süre sonra köyde salgın bir hastalık meydana gelmiş ve toplu ölümlere neden olmuştur. Bu durum karşısında köy halkı yerleşim yerini terk ederek Gönen çevresine göç etmiştir. Ancak daha sonra geri dönmüşlerdir. İkinci kez köye döndüklerinde köyün şimdiki kurulduğu yere yerleşmişlerdir. 

Köyün adının köydeki su ihtiyacının karşılandığı çeşmeyi onaran Hıdır isminde bir köylüden geldiği söylenmektedir.

Köye 1938 yılında Romanya’dan göçenler olmuş ve köyün batı kısmına yerleşmişlerdir. Köy halkı Bulgaristan’dan gelen Pomak ve Romanya’dan gelen muhacirlerden oluşmaktadır. 

Beldede yaşayanların büyük bölümü tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlamaktadır. Belde halkının büyük bir bölümü süt ineği beslemekte ve geçimini bu yolla sağlamaktadır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum