İpsala Koyuntepe Köyü

İpsala Koyuntepe Köyü

Koyuntepe köyü haberleri, İpsala Koyuntepe köyü güncel son dakika gelişmeleri, Koyuntepe köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, İpsala köyleri arasında yer alan Koyuntepe köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

İpsala Koyuntepe köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Koyuntepe köyü son dakika gelişmeleri, Koyuntepe köyüne özgü yemekler, İpsala Koyuntepe köyünün tarihi, Koyuntepe köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Koyuntepe köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Koyuntepe, Edirne ilinin İpsala ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Koyuntepe  Köyü Resimleri ve Koyuntepe  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Edirne Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Edirne Hava Durumu? Edirne Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Edirneli iseniz  Edirne Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Edirneli Ünlüler arasında Koyuntepe köyünde doğan biri var mı? İpsala Doğumlu Ünlüler Kimler?

Koyuntepe, Edirne ilinin İpsala ilçesine bağlı bir köydür. Edirne il merkezine 140 km, İpsala ilçe merkezine ise 26 km uzaklıktadır. Koyuntepe köyü düz bir arazide kurulmuştur. Üç tarafı ovalar ve sularla çevrilidir. 

Koyuntepe Köyünün kuruluş tarihi 120 yılı aşkındır. Eski ismi Oratepe’dir. Tepenin tarihi özelliği vardır. Bu nedenle 1999 yılında tepenin bir kısmı sit alanı ilan edilerek koruma altına alınmıştır. Hisar dağıyla karşı karşıyadır. Köyün batısında Hisar dağı ve geniş ovaları vardır. Gala gölü ve pamuklu gölüne kadar uzanır. Doğusunda Kocahıdır beldesi, Kuzeyinde Karpuzlu ve Sığırca barajı vardır. 

Halkın çoğu Bulgaristan’dan ve Yunanistan’dan gelmedir ve Gacal kökenlidir. 

Köyde su ürünleri kooperatifi, sulama kooperatifi, ilköğretim okulu, sağlık ocağı ve cami bulunmaktadır.

Koyuntepe halkı, geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlamaktadır. Köyde çeltik, buğday, çavdar, ayçiçeği, arpa, yulaf, kavun, karpuz ekimi yapılmaktadır. Köy sınırları içerisinde kalan tarım arazisi toplam 40.889 dekardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.