İpsala Küçükdoğanca Köyü

İpsala Küçükdoğanca Köyü

Küçükdoğanca köyü haberleri, İpsala Küçükdoğanca köyü güncel son dakika gelişmeleri, Küçükdoğanca köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, İpsala köyleri arasında yer alan Küçükdoğanca köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

İpsala Küçükdoğanca köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Küçükdoğanca köyü son dakika gelişmeleri, Küçükdoğanca köyüne özgü yemekler, İpsala Küçükdoğanca köyünün tarihi, Küçükdoğanca köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Küçükdoğanca köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Küçükdoğanca, Edirne ilinin İpsala ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Küçükdoğanca Köyü Resimleri ve Küçükdoğanca köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Edirne Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Edirne Hava Durumu? Edirne Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Edirneli iseniz  Edirne Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Edirneli Ünlüler arasında Küçükdoğanca köyünde doğan biri var mı? İpsala Doğumlu Ünlüler Kimler?

Küçükdoğanca köyü, Edirne iline 143 km, İpsala İlçesine ise 18 km uzaklıkta olup, Kocahıdır Beldesi ile Yapıldak köyü arasında kurulmuştur. Köyün doğusunda Yapıldak Köyü, kuzeyinde Aliço Pehlivan Köyü, güneyinde Simitli Çiftliği, batısında Kocahıdır Beldesi ile sınırları bulunmaktadır. 

Kuruluşu kesin bilinmemekle birlikte İpsala İlçesinin diğer köyleri gibi Osmanlı – Rus savaşı sonrası kurulduğu tahmin edilmektedir 

İlköğretim eğitimi taşımalı sistemle Kocahıdır Beldesinde yapılmaktadır. Yol durumu köye ulaşım asfalt olup köy içi yol bakım çalışmaları yapılmıştır. Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır. Kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

Köy halkı tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlamaktadır. Hayvancılıkta özellikle büyükbaş hayvan yetiştiriciliği ön plana çıkmış halk geçimini öncelikle bu sektöre kaydırmıştır. Yetiştirilen ürünlerin başında buğday, ayçiçeği ve şeker pancarı gelmekle birlikte, köyde bahçe ziraatı da yapılmaktadır. Köy sınırları içerisinde kalan tarım arazisi toplam 2246 dekardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.