İpsala Sarıcaali Köyü

İpsala Sarıcaali Köyü

Sarıcaali köyü haberleri, İpsala Sarıcaali köyü güncel son dakika gelişmeleri, Sarıcaali köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, İpsala köyleri arasında yer alan Sarıcaali köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

İpsala Sarıcaali köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sarıcaali köyü son dakika gelişmeleri, Sarıcaali köyüne özgü yemekler, İpsala Sarıcaali köyünün tarihi, Sarıcaali köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sarıcaali köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sarıcaali, Edirne ilinin İpsala ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sarıcaali Köyü Resimleri ve Sarıcaali  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Edirne Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Edirne Hava Durumu? Edirne Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Edirneli iseniz  Edirne Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Edirneli Ünlüler arasında Sarıcaali köyünde doğan biri var mı? İpsala Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sarıcaali, Edirne ilinin İpsala ilçesine bağlı bir köydür.

Edirne il merkezine 134 km, İpsala ilçe merkezine ise 9 km uzaklıktadır. Köy İpsala-Edirne karayolundan 4 km içeridedir. Köy, ilçede Yunanistan sınırına en yakın yerleşim yeridir. Doğusunda Turpçular köyü, batısında Yunanistan'la sınır çizen Meriç Nehri, kuzeyinde Sultan Beldesi ve Balabancık Köyü, güneyinde İpsala İlçesi bulunmaktadır. 

Arazi tarıma çok elverişlidir. Tarımsal ürün olarak; buğday, pirinç, ayçiçeği, mısır, susam, fasulye, kavun ve karpuz yetiştirilmektedir. Hayvancılık yaygın değildir. Sınırlı olarak yapılmaktadır. Köy sınırları içerisinde kalan tarım arazisi toplam 27269 dekardır.

Köy adını Sarıca Ali adlı Akıncı kumandanından alır. Köy, Sarıca Ali'nin pusuya düşüp akıncıları ile şehit düştüğü Tekke Dere etrafında kurulmuştur. Sarıca Ali'nin kabri köy ortasındaki bu derededir. Sarıca Dede diye bilinen Sarıca Ali'ye büyük hürmet gösterilir. Her yıl dualarla anılır. Köy Meriç ve Ergene nehirlerinin birleştiği çok verimli ve sulak Meriç ovasına hakim bir konumda olup antik çağlardan kalma bir Kral Mezarı olan Üğcek Tepe, köyün hemen yakınındadır. Üğcek Tepe'nin Traklardan kalma bir mezar olduğu sanılmaktadır. Bu mezarlar Trakların liderlerinin mezarları olarak bilinirler. Bu mezarlarda önce kral derin bir mezara gömülür ve sonra üstüne toprak yığılıp bir tepe oluşturulur. Tepe sadece bir toprak yığını olup mezar yer hizasının altındadır.

Köyün her yıl yapılan yağmur duası süregelen bir geleneğidir. Ayrıca köy gelirinin yüzde doksanı çeltik (pirinç) mahsulünden oluştuğu için her yıl çeltik ekimi yapılması amacı ile ilk su verilen gün kurban kesilir ve pilav dağıtılır. Köyün başlıca yemekleri; pilav, kuru fasulye, tarhana, kuskus, el yapımı makarna, lokma, mantı, akıtma, gözleme, aşure ve zerdedir.

Köyün iklimi, Trakya karasal iklimi etki alanı içerisindedir.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.