İpsala Tevfikiye Köyü

İpsala Tevfikiye Köyü

Tevfikiye köyü haberleri, İpsala Tevfikiye köyü güncel son dakika gelişmeleri, Tevfikiye köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, İpsala köyleri arasında yer alan Tevfikiye köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

İpsala Tevfikiye köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Tevfikiye köyü son dakika gelişmeleri, Tevfikiye köyüne özgü yemekler, İpsala Tevfikiye köyünün tarihi, Tevfikiye köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Tevfikiye köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Tevfikiye, Edirne ilinin İpsala ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Tevfikiye Köyü Resimleri ve Tevfikiye köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Edirne Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Edirne Hava Durumu? Edirne Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Edirneli iseniz  Edirne Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Edirneli Ünlüler arasında Tevfikiye köyünde doğan biri var mı? İpsala Doğumlu Ünlüler Kimler?

Tevfikiye, Edirne ilinin İpsala ilçesine bağlı bir köydür. Edirne il merkezine 100 km, İpsala İlçe merkezine ise 20 km uzaklıktadır. Tevfikiye düz bir arazi üzerine kurulmuştur.

Köyün doğusunda Karaağaç, batısında Meriç Nehri, Kuzeyinde Balabanköy–Balabankoru, güneyinde Sultan Beldesi bulunmaktadır.

Osmanlı-Rus Savaşı'ndan sonra Bulgaristan'ın Osman Pazarı Balaban köyünden göçen 33 hane tarafından bugünkü bulunan yeri iskan tutmuşlardır. Osmanlı döneminde Tevfik Paşa isimli haritacı generale izafen Tevfikiye İsmi verilmiştir.

Balkan harbi sırasında köyde bulunanlar güvenlik nedeniyle Yalova, Gökçedere, Kocadere tarafına göç ettirilmiştir. Bazıları cumhuriyetle birlikte geri dönmüşlerdir.

Köyün ilk kuruluş yıllarında hayvancılık ve balıkçılık olan geçim kaynakları Ergene ovasının bataklıktan kurtulması ile modern tarıma dönüşmüştür. Bölgenin en ünlü kara kavunları bu köyde üretilmiştir. Kavun, karpuz, meyve ve sebze üretimi yaygındır.

Zamanla ergene Nehrinin kirlenmesi nedeniyle üretime ara verilmiştir. Bu gün ekilebilir alanların yarısında çeltik tarımı yapılmaktadır. Her yıl 1500-1700 ton arasında çeltik üretilmektedir. Ayrıca arıcılık ve hayvancılık da yaygındır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum