Johnson&johnson Aşısında Da Durdurmalar Başladı

Johnson&johnson Aşısında Da Durdurmalar Başladı

Avrupa İlaç Ajansı, Amerika Birleşik Devletleri’nde üretilen Johnson&Johnson’ın COVID-19 aşısını alan dört kişide görülen kan pıhtılarını gözden geçirdiğini söylerken, Georgia Halk Sağlığı Departmanı Johnson&Johnson...

Avrupa İlaç Ajansı, Amerika Birleşik Devletleri’nde üretilen Johnson&Johnson’ın COVID-19 aşısını alan dört kişide görülen kan pıhtılarını gözden geçirdiğini söylerken, Georgia Halk Sağlığı Departmanı Johnson&Johnson aşısının uygulanmasına ara verdiğini açıkladı.

Johnson & Johnson (J&J), COVID-19 aşısı verilen kişilerde nadir görülen kan pıhtısı raporlarından haberdar olduğunu, verileri değerlendirmek ve ilgili bilgileri sağlamak için düzenleyicilerle birlikte çalıştığını söyledi. Şirket e-postayla gönderdiği bir açıklamada, “Şu anda, bu nadir olaylar ile aşı arasında net bir nedensel ilişki kurulmamıştır” dedi.

ABD Gıda ve İlaç İdaresi ise konu ile ilgili, J&J aşısını aldıktan sonra ciddi kan pıhtıları olan (bazen düşük kan trombositleriyle bağlantılı) birkaç kişinin raporundan haberdar olduğunu ve bu koşulların birçok farklı nedeni olabileceğini belirtti ve şu açıklamada bulundu: “Aşı ile nedensel bir ilişki bulamadık ve bu vakalarla ilgili araştırma ve değerlendirmelerimize devam ediyoruz.” (BSHA-Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.