Kangal Kocakurt Köyü

Kangal Kocakurt Köyü

Kocakurt Köyü haberleri, Kangal Kocakurt köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kocakurt köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Kocakurt köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kangal Kocakurt köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kocakurt köyü son dakika gelişmeleri, Kocakurt köyüne özgü yemekler, Kangal Kocakurt köyünün tarihi, Kocakurt köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kocakurt köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kırkpınar, Sivas ilinin Hafik ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kocakurt Köyü Resimleri ve kocakurt köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kangal Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Kangal Sivas Arası Kaç Km? Kangal Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Kangal Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Kangal Kocakurt Köyünde doğan biri var mı? Kangal Doğumlu Ünlüler Kimler?

KOCAKURT KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Kocakurt, Sivas ilinin Kangal ilçesine bağlı bir köydür. Köy, Bektaşilik gelenek ve göreneklerine bağlıdır. Köyde, kış yarısı geldiği zaman toplanan gençler gece kadın,gelin ve dede gibi çeşitli kılıklara girerek evleri gezip oyunlar oynarlar. Bunun karşılığında gittikleri evlerden un,bulgur ve para gibi çeşitli bahşişler alırlar. Alınan bu bahşişler toplanan gençler tarafından eşit olarak paylaştırılır ya da harcanır.

Köyde, yaz mevsimi geldiği zaman sürüden ayrı beslenen koçlar özel etkinliklerle sonbahar mevsiminde sürüye katılır. Koçlar sürüye katılmadan önce çoban tarafından aşı boyası denilen kırmızı boyayla süslenerek sürüye katılırlar. Bu etkinlik çerçevesinde sürüde koyunu olan herkes evde hazırladığı pasta ve börek gibi yiyecekleri meydanlıkta çobana sunarlar. Çoban da kendine biraz pay alır ve kalan yiyecekleri köylüye dağıtır. Böylece köylüler o yılın daha bolluk ve bereketli geçeceğini düşünürler.

Köydeki yöresel yemekler; Ağız ,Boranı, Düğür aşı, Erişte, Gegek, Gendime, Gilik, Hamur kesmesi sumaklı, Hamur kesmesi yoğurtlu, Haşıl, Katmer, Kavurma, Kuymak, Küllü kömbe, Livik aşı, Madımak çorbası, Oğmaç, Pancar böreği, Pancar sarması, Sumaklı köfte, Tarhana böreği, Yağlama, Yemlik çorbasıdır.

Köy, Sivas iline 76 km, Kangal ilçesine 18 km uzaklıktadır. Dağlık bölgede olduğu için dağları üzerinde yaylaları bulunur.

Köyün iklimi, sert bir karasal iklim yapısına sahiptir. Kışları soğuk ve sert geçer, kış aylarında bol kar yağışı görülür. Yazları sıcak ve kurak, ilkbahar ve sonbahar ayları yağmurlu geçer.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyün ekonomisinde büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığın büyük yeri vardır. Köyde kümes hayvancılığıda yapılır. Tarım ürünü olarak buğday,arpa,nohut ve mercimek gibi soğuga dayanıklı tahıl ürünleri yetiştirilmektedir. Bunun yanında şeker pancarı ve patateste yetiştirilir.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak talep yetersizliğinden kullanılmamaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.