Kangal Kuşkayası Köyü

Kangal Kuşkayası Köyü

Kuşkayası Köyü haberleri, Kangal Kuşkayası köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kuşkayası köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Kuşkayası köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kangal Kuşkayası köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kuşkayası köyü son dakika gelişmeleri, Kuşkayası köyüne özgü yemekler, Kangal Kuşkayası köyünün tarihi, Kuşkayası köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kuşkayası köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kuşkayası, Sivas ilinin Hafik ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kuşkayası Köyü Resimleri ve kuşkayası köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kangal Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Kangal Sivas Arası Kaç Km? Kangal Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Kangal Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Kangal Kuşkayası Köyünde doğan biri var mı? Kangal Doğumlu Ünlüler Kimler?

KUŞKAYASI KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Kuşkayası, Sivas ilinin Kangal ilçesine bağlı bir köydür. Köy halkı, Terekeme Türklerinden oluşmaktadır. Karapapakların soyu Mihrali bey'den gelmektedir. 93 Harbi zamanında Osmanlı'nın yanında yer alan Mihrali Bey ve Karapapaklar Osmanlı'ya büyük katkılarda bulunmuş ve bu büyük başarılarından dolayı o dönemde onlara Anadolu'da istedikleri yere yerleşme hakkı verilmiş ve Mihrali Bey Tiflis'te bulunan aile ve soydaşlarını almış Anadolu'ya yerleşmiştir. Kendisi Sivas ilinin Acıyurt köyüne, soydaşları da civarındaki köylere yerleşmiştir. O köylerden biri de Kuşkayası köyüdür.

Sivas iline 101 km, Kangal ilçesine 37 km uzaklıktadır. Tüm yollar asfalttır. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Ayrıca köyde Tarım Kredi Kooperatifi mevcuttur.


 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.