Kangal Mancılık Köyü

Kangal Mancılık Köyü

Mancılık Köyü haberleri, Kangal Mancılık köyü güncel son dakika gelişmeleri, Mancılık köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Mancılık köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kangal Mancılık köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Mancılık köyü son dakika gelişmeleri, Mancılık köyüne özgü yemekler, Kangal Mancılık köyünün tarihi, Mancılık köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Mancılık köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Mancılık, Sivas ilinin Hafik ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Mancılık Köyü Resimleri ve mancılık köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kangal Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Kangal Sivas Arası Kaç Km? Kangal Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Kangal Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Kangal Mancılık Köyünde doğan biri var mı? Kangal Doğumlu Ünlüler Kimler?

MANCILIK KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Mancılık, Sivas ilinin Kangal ilçesine bağlı bir köydür. Köyün adı Cengiz Han'ın bir savaşı sırasında ilk olarak bu köyde mancılık aletini kullandığı için bu köye isim olarak mancılık adı verilmiştir.. köy eskiden ermeni nüfusun ağırlıklı olduğu bir yerleşim merkezi iken, 93 harbi olarak bilinen osmanlı -rus savaşı sonrası kars ve erzurumdan gelen kürt ve alevi zazalar ile iskan edilmiştir...son zamanlara kadar ermenilerin de türklerle birlikte yaşadığı köyün göç vermesi üzerine nüfusu giderek azalmaktadir.

Sivas iline 96 km., Kangal ilçesine 24 km. uzaklıktadır. Yöresel yemekleri; madımak yemeği, içli köfte, yoğurtlu mantı, hamur çorbası, haşıl, kuymak, ekşili ufak köfte, Telliceli loluk'tur

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde, ilköğretim okulu vardır kullanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır.Sağlık ocağı vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. köyün sağlık ocağı vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum