Karabük Aşağıkızılcaören Köyü

Karabük Aşağıkızılcaören Köyü

Aşağıkızılcaören Köyü haberleri,Karabük Aşağıkızılcaören köyü güncel son gelişmeleri,Aşağıkızılcaören köyü ile ilgili video, otoğraf ve haberler,Karabük Köyleri Arasında yer alan Aşağıkızılcaören Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Karabük Aşağıkızılcaören köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Aşağıkızılcaören köyü son dakika gelişmeleri, Aşağıkızılcaören köyüne özgü yemekler, Karabük Aşağıkızılcaören köyünün tarihi, Aşağıkızılcaören köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Aşağıkızılcaören köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Aşağıkızılcaören, Karabük ilinin merkezine bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Aşağıkızılcaören Köyü Resimleri ve Aşağıkızılcaören köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Karabük Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Karabük Karabük Arası Kaç Km? Karabük Hava Durumu? Karabük Köyleri ve Karabük Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Karabüklü iseniz Karabük Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Karabüklü Ünlüler arasında Karabük Aşağıkızılcaören Köyünde doğan biri var mı? Karabük Doğumlu Ünlüler Kimler?

Aşağıkızılcaören, Karabük ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.Aşağıkızılcaören Köyü, üç ayrı köyün (Bannar, Taran ve Çamlıköy) birleşiminden oluşmuştur. 1950'li yıllardan itibaren bu bölgelerden göç almış ve şu anki durumuna kadar ulaşabilmiştir.
Köy, Karabük merkezine 3 km uzaklıktadır. Karabük Demir-Çelik Fabrikası'nın hemen yanı başında bulunur ve köyün alt tarafından Araç Çayı ile birleşip Filyos Çayı'nı oluşturan ve daha sonra Karadeniz'e dökülen Soğanlı çayı geçmektedir. Köy halkının köyde konumlarını belli etmek için kullandıkları "aşağı mahalle" ve "yukarı mahalle" tabirleri vardır. Bunun nedeni ise köyün ortasından fabrika için yük taşımacılığı -enerji kaynağı olan taş kömürü için- ve bunun dışında yolcu taşımacılığı amacıyla demiryolu hattının geçmesidir.
Köyün üç tarafı dağlarla çevrilidir ve bunun için çukur bir konum andırmaktadır. Ayrıca köyün merkez muhtarlığına bağlı olan ve köye 2,5 km uzaklıkta olan Kalaycılar Mahallesi bulunmaktadır. Bu yol boyunca, köy halkının sahip olduğu bağ, tarla ve bahçeler bulunmaktadır.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasından dolayı taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı yoktur;fakat sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon hattı vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum