Karabük Kapullu Köyü

Karabük Kapullu Köyü

Kapullu Köyü haberleri, Karabük Kapullu köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kapullu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Karabük Köyleri Arasında yer alan Kapullu Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Karabük Kapullu köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kapullu köyü son dakika gelişmeleri, Kapullu köyüne özgü yemekler, Karabük Kapullu köyünün tarihi, Kapullu köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kapullu köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kapullu, Karabük ilinin merkezine bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kapullu Köyü Resimleri ve Kapullu köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Karabük Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Karabük Karabük Arası Kaç Km? Karabük Hava Durumu? Karabük Köyleri ve Karabük Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Karabüklü iseniz Karabük Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Karabüklü Ünlüler arasında Karabük Kapullu Köyünde doğan biri var mı? Karabük Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kapullu, Karabük ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.Candaroğullarından Ali Bey'in Safranbolu'da hüküm sürdüğü sırada, Gerede üzerinden 1332 yılında Safranbolu'ya gelen Arap gezgin İbn Battuta, o yıllar Safranbolusunu;
sözleriyle betimlemiştir. Buradan da anlaşılacağı üzere Safranbolu'nun şehirleşmesi Candaroğulları Beyliği döneminde başlamıştır. 1326 yılından Safranbolu'nun Osmanlı egemenliğine kesinlikle geçtiği ve 1416 yılına kadar kentin her iki beylik arasında birkaç kez el değiştirdiği görülmektedir. Candaroğulları'nın, Gerede istikametinden gelecek olan Osmanlıları gözetlemek için çok geniş görüş alanına sahip Karabük'e bağlı Kapullu Köyünü tahkim ettikleri ve bu köyde kendilerine sadık bir topluluk yerleştirdikleri, köyde bir takım Candaroğlu vakıflarının bulunmasından anlaşılmaktadır. Bu köyde aynı zamanda Osmanlı vakıflarının da bulunması, Osmanlıların da Candaroğulları gibi aynı siyaseti izlediğinin bir göstergesidir.
Karabük merkezine 4 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Köy kültürü kalkmış olsa da hala yaşatmaya ve yaşamaya çalışan az sayıda insan bulunmaktadır.Kapullu Karabük şehir merkezine çok yakın olması sebebi ile şehir kültürü artık tamamı ile yerleşmiştir.
Kapullu köyü, 2008 yılında yapılan referandum ile Karabük merkez ilçeye bağlı bir mahalle olmuştur.
Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.