Karabük Kılavuzlar Köyü

Karabük Kılavuzlar Köyü

Kılavuzlar Köyü haberleri, Karabük Kılavuzlar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kılavuzlar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Karabük Köyleri Arasında yer alan Kılavuzlar Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Karabük Kılavuzlar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kılavuzlar köyü son dakika gelişmeleri, Kılavuzlar köyüne özgü yemekler, Karabük Kılavuzlar köyünün tarihi, Kılavuzlar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kılavuzlar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kılavuzlar, Karabük ilinin merkezine bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kılavuzlar Köyü Resimleri ve Kılavuzlar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Karabük Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Karabük Karabük Arası Kaç Km? Karabük Hava Durumu? Karabük Köyleri ve Karabük Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Karabüklü iseniz Karabük Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Karabüklü Ünlüler arasında Karabük Kılavuzlar Köyünde doğan biri var mı? Karabük Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kılavuzlar, Karabük ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.Kılavuzlarlar köyü eskiden şimdiki Kılavuzlarlar köyü mezarlığının bulunduğu alanın kuzey bölümünde bulunmaktaydı.İnsanların bahçeleri ise 100 yıl mevkii ve şimdiki Kılavuzlarlar köyü topraklarıydı.Daha sonra köyde çıkan büyük yangın insanları göç mecburiyetinde bıraktı.Eldeki kaynaklara göre göç zamanı tam olarak bilinmemektedir.1950 li yıllar olarak tahmin ediliyor.
Köyün yemekleri: "keşkek" yemeği köyün en ünlü yemeğidir.Sıklıkla bayramlarda yapılır. Yalnız hariç zamanlarda da yapılmaktadır.Keşkek,et ve buğday ikilisinden yapılan lezzetli bir karışımdır. Keşkek tencereleri önceden yakılmış ekmek fırınında sıcak taşların üzerine akşamdan yerleştirilir. Fırının ağzı çamur ile hava almayacak şekilde kapatılır ve yaklaşık 10 saat pişmeye bırakılır. Adı ne kadar tuhaf gelse de tadı mükemmeldir. köye yolunuz düşerse tadına bakmadan gitmeyin:)
Karabük merkezine 6 km uzaklıktadır. Safranbolu'ya ise daha da yakındır. Köyün yakınından Araç Çayı akar.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Köyün ekonomisi tarıma dayalıdır. Sebze ve meyve yetiştirilir. Genelde seracılık yapılır. Yaz aylarında çok yoğun iş temposu vardır,kışın fazla ürün yetişmediği için yazın olduğu kadar iş yoğunluğu yoktur.
Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır.
PTT şubesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardir. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. bunların yanında kerim gıda pazarı, Yamanoğlu Market ve Kılavuzlar Market vardır. Karabük İl Jandarma Komutanlığı köy sınırları içerisindedir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.