Karıncaları evden uzaklaştırmak için okunacak dualar

Karıncaları evden uzaklaştırmak için okunacak dualar

Karıncaları evden uzaklaştırmak için okunacak dualar var mı, Karıncaların eve gelmemesi için okunacak dua var mıdır? Karıncaları uzaklaştırmak için değindiğimiz doğal yöntemlere ek olarak dini boyutunu da araştırdık. İşte detaylar...

Yazımıza geçmeden önce aşağıdaki Kanuni Sultan Süleyman ile Karınca hikayesini okumanızı öneriyoruz. Bizim de evimizi bir dönem karıncalar bastı. Tabi elimizde telefon karıncaları evden nasıl uzaklaştırırız diye birçok araştırma ve deneme yaptık. Karıncalardan nasıl kurtulurum, Tuz ile Karıncalardan Kurtulmak, Limon ve Nane ile Karınca Nasıl Gider, Jel Yem İle Evdeki Karıncalara Kesin Çözüm diye tecrübelerimizi de yazılarımızda paylaştık. Bu yazılarımıza haberin sonundaki linklerden ulaşabilirsiniz. Bu yazımızda ise karıncaları evden uzaklaştırmak için okunacak dular var mıdır konusuna değinmek istedik.

Bu duaların ve ricaların makbuliyeti kişiye göre değişir. Her okuyan aynı sonucu almayabilir. Bu sebeple, evde doğal yöntemleri denemek veya ziraat dairelerinden karıncaları öldürmeyip uzaklaştıran ilaçları alıp kullanmak isabetli bir yoldur.

Kanuni Sultan Süleyman İle Karınca Hikayesi

Kanuni Sultan Süleyman, devlet işlerinden arta kalan vakitte Topkapı Sarayının bahçesinde ağaç yetiştirmekle meşgul olurdu. Birgün yetiştirdiği meyve ağaçlarını karıncaların sardığını gördü. Ağaçlara zarar veren karıncaların itlaf edilmesini ve karıncaların bürüdüğü ağacın kesilip kesilmemesi hususunu bir tezkîre ile Şeyhülislâm Ebussuud Efendi’ye sordu. Hemde öyle şairâne bir dil ile sordu ki;

Dırahta ger ziyan etse karınca

Günâhı var mıdır ânı kırınca?

(Eğer karınca ağaca zarar veriyor, onu kurutuyorsa, karıncayı yok etmenin bir günahı var mıdır?)

Ebussuud Efendi, zamanın şeyhülislâmıdır. Kanuni’ye hoş görünmek için, karıncanın ölmesinden ne olur padişahım, diyebilirdi, fakat o, ince bir nükteyle bakın ne diyor, bu da sanatkâr bir padişaha sıradan bir cevap değildir:

Yarın Hakk’ın dîvânına varınca

Süleyman’dan hakkın alır karınca.

1- Neml Suresi 18. Ayet

 Karıncaların gitmesi için okunucak ayet-i kerime (Neml 18)

Evinizdeki karıncalardan kurtulmak için 3 İhlas, Felak, ve Nas surelerini ve ardından aşağıdaki Neml suresi 18 ayetini okuyun.

" yâ eyyuhen nemludhulû mesâkinekum, lâ yahtımennekum suleymânu ve cunûduhu ve hum lâ yeş’urûn"

Anlamı:

Nihayet Karınca vâdisine geldikleri zaman, bir karınca: Ey karıncalar! Yuvalarınıza girin; Süleyman ve ordusu farkına varmadan sizi ezmesin! dedi.

2- Karınca Duası (Bereket Duası) Türkçe Okunuşu

Allahümme ya Rabbi Cebrâîle ve Mîkâile ve İsrâfile ve Azrâile ve İbrahime ve İsmaile ve İshaka ve Yakube ve münzilel berakâti vet Tevrâti vez-Zebûri vel İncili vel Furkan. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illa billahil aliyyil azim. Lâ ilâhe illallahül melikül hakkul mübin. Muhammedü-Resülüllahi sadikul va'dil emin. Ya Rabbi, Ya Rabbi, Ya Hayyu, Ya Kayyum, Ya zel Celali vel İkram. Es'elüke ya Rabbel arşil azimi en yerzükani rizkan halalen tayyiben birahmetike ya erhamer Rahimin. Yemliha, Mekseline, Mislina, Mernüş, Debernüş, Şazenüş, Kefetatayyuş, Kıtmîr.

Karınca duasını okuduktan sonra sonuna

"SİZİ OLDURMEK İSTEMİYORUM NE OLUR BU EVDEN GİDİN" derseniz karıncalar gider.

Karınca Duası Arapçası

karinca-duasi-arapca.jpg

Karınca Duası Anlamı

Ey Cebrailin, Mikailin, İsrafilin, Azrailin, İbrahimin, İsmailin, İshak ve Yakubun rabbi Allahım, ey bereketleri indiren, Tevrat, Zebur, İncil ve Kuranı indiren rabbim. Güç ve kudret yalnızca büyük ve yüce olan Allaha aittir. Apaçık Hak ve yegane Melik olan Allahtan başka hiçbir ilah yoktur. Sözünde sadık ve Emin olan Hz Muhammed Allah'ın Elçisidir. Ey rabbim, Ey Rabbim, Ey diri ve Kaim olan, Ey celal ve ikram sahibi! Ey büyük (azim) olan arşın sahibi, senden beni helal ve hoş bir rızk ile rızıklandırmanı istiyorum, senin rahmetinle ey merhametlilerin en merhametlisi! Debernuş, Şazenuş, Kefeştetayyuş, Kıtmir, Yemliha, Mekselina, Mislina, Mernuş (Ashabı Kehf'in isimleri)

3- Karınca Duası - Hz Süleyman

Hz. Ebu Hureyre’den nakledildiğine göre, Resulullah (a.s.m) şöyle buyurdu:

“Peygamberlerden biri insanlarla birlikte yağmur duasına çıktı. Bir de ne görsün; ayaklarını semaya doğru/havaya kaldırmış bir karınca... Bunun üzerine insanlara şöyle seslendi:

'Haydi artık dönün, kuşkusuz bu karınca hürmetine dualarınız kabul edildi.'”(Hakim, 1/325-326; Darekutnî, es-Sünen/kitabu’l-istiska).

Birçok rivayet bu peygamberin Hz. Süleyman (as) olduğunu göstermektedir. Hakim, bu hadisin sahih olduğunu belirtmiş, Zehebî de onu tasdik etmiştir.

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
0
1
0
0
1
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.