Katarakt Ameliyatı Olan Hastalar Daha Uzun Yaşıyor

Katarakt Ameliyatı Olan Hastalar Daha Uzun Yaşıyor

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Kurucusu Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, katarakt ameliyatlarının dünyada en çok yapılan göz operasyonu olduğunu söyledi.

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Kurucusu Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, katarakt ameliyatlarının dünyada en çok yapılan göz operasyonu olduğunu söyledi.

Türkiye’de yılda 500 bin katarakt operasyonu gerçekleştirildiğini hatırlatan Kaşkaloğlu, “Almanya’da yaşlı nüfus daha çok olduğu için bu rakam bir milyonu buluyor. Ülkemizde de önümüzdeki 5 yıl içinde bu rakam yükselecek” dedi.

Yapılan araştırmaların aynı sağlık durumunda katarakt rahatsızlığı bulunup ameliyat olan hastaların, ameliyat olmayan diğer hastalara göre daha uzun yaşadığını ortaya koyduğunu vurgulayan Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, “Birbuçuk milyon insan üzerinde yapılan araştırma sonucu elde edilen istatistiğe göre, katarakt ameliyatı olan hastaların yaşam kalitesinin artması nedeniyle bu sonuca ulaşıldı” ifadesini kullandı.

Gözlerdeki Bu Belirtilere Dikkat!katarakt ameliyatı

Katarakt Ameliyatı Yaşam Kalitesini Etkiliyor

Özellikle 65 yaşından sonra görülmeye başlanan kataraktın yaşam kalitesini etkilediğini belirten Kaşkaloğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Aynı yaşta, benzer sağlık durumuna sahip hastalar arasında yapılan istatistiğe göre katarakt ameliyatı olan hastaların ölüm oranının, ameliyat olmayanlara göre % 30 daha düşük olduğu görülüyor.

Bunun en önemli nedeni, hastanın ameliyat sonrası görmeye başlamasıyla yaşam kalitesinin artmasıdır. Katarakt ameliyat olan kişilerde buna bağlı olarak ev kazalarının azalması, ilaçların eksiksiz ve daha doğru kullanılması, sokaktaki günlük aktivitelerin gerçekleştirilebilmesi ve sosyal ortamlara girilebilmesi gibi gelişmeler de yaşanıyor. Kişiler, katarakt ameliyatı olduktan sonra daha aktif bir yaşam sürerek, tek başlarına kendi işlerini daha rahat görebiliyorlar”

Pandemide Gözler Alarm Veriyor!katarakt

Uzmanlık Gerektiriyor

Katarakt operasyonunda, gelişen femto saniye lazer teknolojisiyle birlikte başarı ve memnuniyet oranının arttığına dikkat çeken Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, “Artık insanlar bu nedenle, daha rahat operasyon kararı alıyorlar. Kataraktta, göz içindeki saydamlığını kaybeden merceğin alınması ve yerine yenisinin konulması söz konusudur. Bugün, katarakt ameliyatında, kişinin ameliyat öncesinde mevcut olan uzağı, yakını görememe ve diğer göz kusurları da tedavi ediliyor. Yaşam kalitesi artırılıyor. Göz doktorları, tüm göz hastalıklarını birden tedavi edemez. Mutlaka uzmanlaşmak gerekir. Katarakt ameliyatı ayrı, retina ise ayrı uzmanlık gerektirir. Bu nedenle hastaların, ciddi bir rahatsızlıkları varsa iyi bir araştırmayla konunun uzmanına muayene olmasını öneriyorum” diye konuştu. (BSHA-Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.