Kaynaşlı Darıyeri Mengencik Köyü

Kaynaşlı Darıyeri Mengencik Köyü

Darıyeri Mengencik Köyü Haberleri, Kaynaşlı Darıyeri Mengencik Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Darıyeri Mengencik Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Düzce Köyleri Arasında Yer Alan Darıyeri Mengencik Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski

Kaynaşlı Darıyeri Mengencik köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Darıyeri Mengencik köyü son dakika gelişmeleri, Darıyeri Mengencik köyüne özgü yemekler, Kaynaşlı Darıyeri Mengencik köyünün tarihi, Darıyeri Mengencik köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Darıyeri Mengencik köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Darıyeri Mengencik , Düzce ilinin Kaynaşlı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Darıyeri Mengencik Köyü Resimleri ve Darıyeri Mengencik köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kaynaşlı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Kaynaşlı Düzce Arası Kaç Km? Kaynaşlı Hava Durumu? Düzce Köyleri ve Kaynaşlı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Düzceli iseniz Düzce Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Düzceli Ünlüler arasında Kaynaşlı Darıyeri Mengencik Köyünde doğan biri var mı? Kaynaşlı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Darıyeri Mengencik , Düzce ilinin Kaynaşlı ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün tarihi hakkında bir bilgi yoktur.Düzce il merkezine 11 km, Kaynaşlı ilçesine 10 km uzaklıktadır. Köy dağın eteklerine kurulmuş büyük bir arazide yer almaktadır.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Köyde Düzce'ye nazaran daha önce kış mevsimi başlar. Köyün çevresindeki yüksek dağlarda kar yağışları erken başlar. Köy kışın bol kar yağışlı ve soğuk geçer. Yazın ise Düzce'den daha sıcak bir iklime kavuşulur. Köyde orman yüksek kesimlerde daha geniş yapraklı olur. Köyün bitki örtüsü ormandır.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde, ilköğretim ilkokul olarak vardır ve sadece 1. 2. 3. sınıf öğrencileri tek sınıfta ders gösterilmektedir. Bu da öğrencilerin başarılarını etkilemektedir. Bunun yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTTşubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur, fakat aile hekimliği sayesinde her hafta salı günleri doktor gelmektedir. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Köyde gençleri spora yöneltecek spor altyapısı kurulmaktadır.[kaynak belirtilmeli] Köyün çıkışında Ankara yoluna giden e-5 karayolu ve İstanbula giden d-100 karayolu bulunmaktadır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.