Kaynaşlı Fındıklı Köyü

Kaynaşlı Fındıklı Köyü

Fındıklı Köyü Haberleri, Kaynaşlı Fındıklı Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Fındıklı Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Düzce Köyleri Arasında Yer Alan Fındıklı Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Kaynaşlı Fındıklı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Fındıklı köyü son dakika gelişmeleri, Fındıklı köyüne özgü yemekler, Kaynaşlı Fındıklı köyünün tarihi, Fındıklı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Fındıklı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Fındıklı , Düzce ilinin Kaynaşlı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Fındıklı Köyü Resimleri ve Fındıklı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kaynaşlı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Kaynaşlı Düzce Arası Kaç Km? Kaynaşlı Hava Durumu? Düzce Köyleri ve Kaynaşlı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Düzceli iseniz Düzce Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Düzceli Ünlüler arasında Kaynaşlı Fındıklı Köyünde doğan biri var mı? Kaynaşlı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Fındıklı , Düzce ilinin Kaynaşlı ilçesine bağlı bir köydür.

1905 yılında Saz köyüne bağlı olarak abhazların kurduğu bir mahalle olup 1986 yılında köy olmuştur. Yaklaşık 100 hane olan köy karadenizlilerden oluşan doğal harikasıyla ünlü bir köydür.

Köydeki yaklaşık 10 hane abhazlar kendi kültürlerini korumakla birlikte 90 hane karadeniz kültürünü korumaktadır. Köyün karadeniz halk oyunları ekibi özellikle 1980'li yıllarda popülerdi. Aynı yıllarda oynadığı tiyatro oyunları ile çok beğeni kazanmıştır.Yine Futbol takımı bu yıllarda Düzce ilçesinde popüler olmuştu. Yemekler: Kara lahana çorbası, kara lahana yığması, yağlı aş(yağlaş), mamursa, agut, kara lahana sarması Düğünler: Ağırlıkla bahçe düğünleri yapılır. Son yıllarda bozulmaya başlayıp salon düğünleri çoğalmaya başlamıştır. Eğitim Durumu: Kaynaşlı ilçesinin eğitim seviyesi en yüksek köylerinin başında gelir. Bilinen üniversite mezunları(2000 öncesi mezunlar) ise; İnşaat Müh. Kayhan ÖZDEMİR, Orman Teknikeri-Ekonomist Ahmet ARSLAN, Motor Teknikeri Bilal AYDEMİR, Avukat Sinan TAHAN, Mali Müşavir Sedat ARSLAN, Mali Müşavir Aydın ARSLAN, Öğr.Gör. Dr.Yusuf ARSLAN, Doktor Hasan ARSLAN, Almanca Öğretmeni Hüseyin ARSLAN, İlahiyatçı Nevzat KABA...

Düzce iline 13, Kaynaşlı ilçesine 7 km uzaklıktadır. TEM Otoyoluna 1 km mesafede olup doğusunda Şimşir Mah.,Kuzeyinde Üçköprü köyü(Süleymanbey), Batısında Darıyeri Mengencik Köyü, Güneyi Ormanlıktır. Köy adı gibi Fındık bahçelerinden oluşmaktadır.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Hayvancılık bitme noktasına gelmiştir. Köy halkı çoğunlukla Fabrikalarda işçi olarak çalışmaktadırlar.

Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTTşubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Köyden, BOTAŞ tarafından yapılmış, DÜZCE-BOLU-GEREDE Doğalgaz hattı geçmektedir.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.