Kaynaşlı Hacıazizler Köyü

Kaynaşlı Hacıazizler Köyü

Hacıazizler Köyü Haberleri, Kaynaşlı Hacıazizler Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Hacıazizler Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Düzce Köyleri Arasında Yer Alan Hacıazizler Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Kaynaşlı Hacıazizler köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Hacıazizler köyü son dakika gelişmeleri, Hacıazizler köyüne özgü yemekler, Kaynaşlı Hacıazizler köyünün tarihi, Hacıazizler köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Hacıazizler köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Hacıazizler , Düzce ilinin Kaynaşlı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Hacıazizler Köyü Resimleri ve Hacıazizler köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kaynaşlı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Kaynaşlı Düzce Arası Kaç Km? Kaynaşlı Hava Durumu? Düzce Köyleri ve Kaynaşlı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Düzceli iseniz Düzce Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Düzceli Ünlüler arasında Kaynaşlı Hacıazizler Köyünde doğan biri var mı? Kaynaşlı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Hacıazizler , Düzce ilinin Kaynaşlı ilçesine bağlı bir köydür.

Hacı Azizler Köyüne ilk olarak 93 harbi sıralarında Gümüş Ali oğulları, Çengel oğulları Arnavutoğulları (Çamaşlılar) ve Mehdi oğulları aileleri yerleşip daha sonra gelen ailelerle köyün bugünkü  nüfusu oluşmuştur.Köy; 1991 yılına kadar Bıçkıyanı Köyünün     yukarı Karaburun mahallesi iken bu tarihte yapılan bir referandumla Bıçkıyanı'ndan ayrılmış ve Hacı Azizler Köyü olarak ayrı birim oluşmuştur.

Köyde ağırlıklı olarak karadeniz kültürü hakimdir. Mutfak, Trabzon ve Giresun bölgesi mutfağı ile aynıdır.

Düzce iline 36 km, Kaynaşlı ilçesine 18 km mesafede bulunan Hacı Azizler köyünde 30 hane ve 200 kişi yaşamaktadır. Köyün doğusunda; Bıçkıyanı köyü, batısında Altunköy, kuzeyinde Çamlıca Köyü, güneyinde devlet arsaları bulunmaktadır.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köy sosyal ve ekonomik ilişkilerini  en yakın Dipsizgöl ve kaynaşlı ile sürdürmektedir. Alışveriş için Çarşamba günleri  kurulan ilçe pazarına gidilir.Köyün geçimi; fındık, orman, hayvancılık ve D-100 kenarındaki işyerleri ve tesislere dayanmaktadır. Köyün ekonomisi ağırlıklı olarak tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol bozuk asfalt olup, köy içi yollar son yıllarda bakım ve onarıma muhtaç hale gelmiştir; köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.