Kaynaşlı Tavak Köyü

Kaynaşlı Tavak Köyü

Tavak Köyü Haberleri, Kaynaşlı Tavak Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Tavak Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Düzce Köyleri Arasında Yer Alan Tavak Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Kaynaşlı Tavak köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Tavak köyü son dakika gelişmeleri, Tavak köyüne özgü yemekler, Kaynaşlı Tavak köyünün tarihi, Tavak köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Tavak köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Tavak , Düzce ilinin Kaynaşlı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Tavak Köyü Resimleri ve Tavak köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kaynaşlı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Kaynaşlı Düzce Arası Kaç Km? Kaynaşlı Hava Durumu? Düzce Köyleri ve Kaynaşlı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Düzceli iseniz Düzce Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Düzceli Ünlüler arasında Kaynaşlı Tavak Köyünde doğan biri var mı? Kaynaşlı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Tavak , Düzce ilinin Kaynaşlı ilçesine bağlı bir köydür.

1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı (93 harbi) sıralarında Ordu ve Trabzon'un çeşitli ilçelerinden gelen Aşıkoğulları, Havaoğulları, Hekimoğulları, Onbaşıoğulları, Karagüllüoğulları, Güvenoğulları, Kadıoğulları, Karaoğlanoğulları ilk defa Çatalçam'a, Uzunoğulları, Ustaoğulları ve Kırcıoğulları ise ilk defa Yeniyurt Köyüne ve daha sonra da Tavak Köyüne gelerek bugünkü Tavak nüfusunu meydana getirmişlerdir.Tavak'ın bugünkü mahalleleri ilk yerleşim sıralarında Çamoluk Köyünün mahallesi olarak geçer. Daha sonra, 1958 yılında yapılan müracaatta, Tavak Köyü olarak bağımsız muhtarlık olmuştur. Bülent Ecevit'e Karaoğlan adını veren kişi, Ayşe Ergin de tavak köyündendir.

Düzce iline 24 Km., Kaynaşlı ilçesine 6 Km. mesafede bulunan Tavak Köyü'nün doğusunda Muratbey Köyü, güneydoğusunda Çamlıca, güneyinde Altunköy, güneybatısında Çatalçam, batısında Samandere, kuzeybatısında Çamoluk köyleri, kuzeyinde ise Kaynaşlı ilçesi bulunmaktadır. Tavak köyü, Muratbey ve Çamoluk köylerine ikişer Km., Altunköy ve Samandere Köylerine ise beşer Km. mesafededir. Ayrıca Tavak köyü, Samandere Şelalesine 7, Yaylalar üzerinden (Çatalçam, Karaburun ve Yeniyurt Yaylaları) Abant'a da 10-12 Km.'dir.köyde kelkaya muhteşem manzarasıyla keşfedilmeyi beklemektedir.

146 Hane ve 610 kişinin yaşadığı köyde; Selderesi Mahallesi, Çimenli Koruluk Mahallesi, Tufan Mahallesi, Osman Çavuş Mahallesi, Onbaşıoğulları Mahallesi ve Karşı Mahalle (Mezarlığın olduğu yer) adında 6 mahalle bulunmaktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ormancılık da yapılmaktadır.Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTTşubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.