Kaynaşlı Yeşiltepe Köyü

Kaynaşlı Yeşiltepe Köyü

Yeşiltepe Köyü Haberleri, Kaynaşlı Yeşiltepe Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Yeşiltepe Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Düzce Köyleri Arasında Yer Alan Yeşiltepe Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Kaynaşlı Yeşiltepe köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yeşiltepe köyü son dakika gelişmeleri, Yeşiltepe köyüne özgü yemekler, Kaynaşlı Yeşiltepe köyünün tarihi, Yeşiltepe köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yeşiltepe köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yeşiltepe , Düzce ilinin Kaynaşlı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yeşiltepe Köyü Resimleri ve Yeşiltepe köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kaynaşlı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Kaynaşlı Düzce Arası Kaç Km? Kaynaşlı Hava Durumu? Düzce Köyleri ve Kaynaşlı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Düzceli iseniz Düzce Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Düzceli Ünlüler arasında Kaynaşlı Yeşiltepe Köyünde doğan biri var mı? Kaynaşlı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yeşiltepe , Düzce ilinin Kaynaşlı ilçesine bağlı bir köydür.

Köy adını, etrafının yeşillik hatta ormanlık bir alanda kurulu olmasından dolayı almıştır. Eskiden Dipsizgöl´ne bağlı olan Yeşiltepe Köyü daha sonra köy statüsünü almıştır. XX. yüzyıl başlarından itibaren Ordu ilinin Ulubey ilçesinden göç eden aileler bu köyü oluşturmuştur.Ulubey topraklarındaki yerleşmeyi geliştirenler Danişmendliler ol­muştur. Malazgirt Zaferi'nden sonra Anadolu'da kurulan ilk Türk Dev­letleri Saltuk'lar, Mengüç'ler ve Danişmend'lerdir.

Köyde Karadeniz kültürü hakimdir.Düzce iline 27 km, Kaynaşlı ilçesine 9 km uzaklıktadır. Bolu Dağı geçişinde bulunmaktadır. Az da olsa hayvancılık yapılmaktadır. Fındık yetiştiriciliği yaygındır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.