Kbb Uzmanın Parmağını Kıran Hasta Yakını Tutuklandı

Kbb Uzmanın Parmağını Kıran Hasta Yakını Tutuklandı

Sağlıkta şiddet olaylarına bir yenisi daha eklendi. İstanbul Gaziosmanpaşa Eğitim Araştırma Hastanesi’nde görevli Kulak Burun Boğaz Asistanı Doktor Çağla Arukan’a dün bir hasta yakınının poliklinikte saldırdığı, doktorun parmaklarının...

Sağlıkta şiddet olaylarına bir yenisi daha eklendi. İstanbul Gaziosmanpaşa Eğitim Araştırma Hastanesi’nde görevli Kulak Burun Boğaz Asistanı Doktor Çağla Arukan’a dün bir hasta yakınının poliklinikte saldırdığı, doktorun parmaklarının kırıldığı öğrenildi. Cerrahi branşta uzmanlık öğrencisi olan Doktor Arukan’ın parmağında kırık olduğu ve ameliyat olacağı bilgisine ulaşıldı. Twitter’da paylaşılan KBB uzmanına yönelik saldırı haberine çok sayıda takipçiden tepkiler geldi. Doktorlar ve sağlık çalışanlarının Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı etiketledikleri tweetlerde parmakları kırılan doktorun alçılı elinin fotoğrafı paylaşıldı.

Saldırgan tutuklandı

Çocuğunu hastaneye götüren A.K.’nin kulak burun boğaz servisinde görev yapan Doktor Arukan’ın odasına girdiği, doktorun yanlış yönlendirildiğini söylemesi sonrasında tartışma yaşandığı öğrenildi. Hasta yakınının asistan Doktor Çağla Arıkan’ın parmağının kırılmasına neden olduğu bilgisine ulaşıldı. Beyaz kod verilmesi sonrası hasta yakını gözaltına alınarak çıkartıldığı mahkemede tutuklandı.

HEKİMSEN iş bıraktı

Ayrıca Gaziosmanpaşa Hastanesi önünde bir basın açıklamasının yapılarak saldırının kınanacağı öğrenildi. HEKİMSEN dün konuyla ilgili açıklama yaparak, “sağlıkta şiddet terörü aynen devam ederken, sadece olay yeri değişiyor. Bu kez İstanbul Gaziosmanpaşa EAH! Taleplerimize karşılık bulamadığımız için iş bırakma kararı alınmıştır” açıklamasında bulundu. Hastanede bugün iş bırakma eylemi yapıldı. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.