Kelkit Eskiyol Köyü

Kelkit Eskiyol Köyü

Eskiyol Köyü haberleri, Kelkit Eskiyol köyü güncel son dakika gelişmeleri, Eskiyol köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Gümüşhane Köyleri Arasında yer alan Eskiyol köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Gümüşhane Eskiyol Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Eskiyol Köyü son dakika gelişmeleri, Eskiyol Köyü ne özgü yemekler, Kelkit Eskiyol Köyü nün tarihi, Eskiyol Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Eskiyol Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Eskiyol Köyü , Gümüşhane ilinin Kelkit ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Eskiyol Köyü Resimleri ve Eskiyol Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kelkit Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Gümüşhane Kelkit Arası Kaç Km? Gümüşhane Hava Durumu? Gümüşhane Köyleri ve  Kelkit Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Gümüşhanelı iseniz Gümüşhane Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Gümüşhanelı Ünlüler arasında Gümüşhane Eskiyol Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Kelkit Doğumlu Ünlüler Kimler?

Eskiyol, Gümüşhane ilinin Kelkit ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün eski adı Bandula'dır. Daha sonraları köy, Kelkit-Erzincan eski karayolunun üzerinde olduğu için Eskiyol ismi uygun görülmüştür. Bandula isminin Osmanlı döneminde köyde bir bando olduğundan ortaya çıktığı sanılmaktadır. Ayrıca Bandula isminin eski Anadolu halklarından Luwiler'den geldiğini söyleyen araştırmacılar da vardır. Köyde bir jandarma bölüğü barındıran Jandarma Karakolu da bulunmaktadır.köy karadenize geçiş sınırıdırköyde Tirit Ekmek Peynir yapılmaktadır köy yemek tarihi olarak çok yönlüdür köyde tarihi eser vardı ama Bulunamamıştır.Köyün yemekleri undan yapılan yemeklere dayanır.Şerbetli kuymak(un haşılı),Haşıl,Galagoç,Döğmeç,patates yahnisi,Gendime pilavı kartel kavurması,fırfır haşılı,evelik dolması, kelem dolması,çıbık dolması,golok,çaşur kavurması,sütlü çorba, eski yemeklerindendir.Türk-İslam kültürü hakimdir. En sevilen yemekleri; mantı, kelem, lahana dolması, süt haşılı, gendüme, yoğurtlu çorba, herse'dir.
Gümüşhane iline 120 km, Kelkit ilçesine 35 km uzaklıktadır.Köyün Yakınlarında Oğuz,Günbatur,Karacören,Doğankavak,Ağıl,Çamur Gibi Köyler Bulunur. köy Erzincana Dağ üzerinden 35 km dir. köy Eskiden Erzincan-Gümüşhane Karayolu Üzerindedir Ve köy Dağını Yerleşimdir
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Eskiyola elektrik 1986 yılında, telefon ise 1980 yılında tek hat olarak gelmiştir. 1996 yılında da herkesin alabileceği kadar telefon santrali kurulmuştur.Tarım ürünleri:Buğday,Arpa,Şekerpancarı,Patates,Yeşil mercimek,Fasulye,Fiğ,Kelem,Yonca,Gorunga Başta tarımı yapılır.Günümüzde mısır yetiştirimesine önem verilmiştir.
Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur.Ancak personel yoktur ayrıca köyde birde jandarma karakolu bulunmaktadır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon internet vardır.Sağılık Ocağı Jandarma Evi Ve Okul Kapatılmıştır Okul İçin Sadak a Gidilmektedir


 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.