Kelkit Gödül Köyü

Kelkit Gödül Köyü

Gödül Köyü haberleri, Kelkit Gödül köyü güncel son dakika gelişmeleri, Gödül köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Gümüşhane Köyleri Arasında yer alan Gödül köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Gümüşhane Gödül Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gödül Köyü son dakika gelişmeleri, Gödül Köyü ne özgü yemekler, Kelkit Gödül Köyü nün tarihi, Gödül Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gödül Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Gödül Köyü , Gümüşhane ilinin Kelkit ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gödül Köyü Resimleri ve Gödül Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kelkit Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Gümüşhane Kelkit Arası Kaç Km? Gümüşhane Hava Durumu? Gümüşhane Köyleri ve  Kelkit Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Gümüşhanelı iseniz Gümüşhane Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Gümüşhanelı Ünlüler arasında Gümüşhane Gödül Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Kelkit Doğumlu Ünlüler Kimler?

Gödül, Gümüşhane ilinin Kelkit ilçesine bağlı bir köydür.

Gödül köyü adını Karahisarışarkı ve Kelkit'te yaşamakta olan yörük taifesinden almaktadır. Gödül, eski kayıtlarda gödüllü olarak gecer.
96 haneden müteşekkil bir köydür. İlçe merkezine uzaklığı 12 km’dir. İlçenin kuzey-doğusunda kurulmuştur. Halen faal durumda işletilen kömür ocakları mevcuttur. Köyün geniş mera alanları vardır. Hayvancılık gelişmiştir. Köroğlu mağarası ve sonradan camiye çevrilen kilise görülmeye değerdir. Behçimen gözesi, Söğüt, Yayla, Değirmenler, Tilkinin Bahçesi, Hatunoğlu ve Çatalçam köyün mesire alanları olarak sayılabilir. Yüzölçümü olarak ilçenin en büyük köylerinden biridir(32 km²). Deniz seviyesinden yüksekliği 1.790 km’dir.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Gödül köyü giderek gelişme ve değişme göstermektedir. Köyde henüz bir lise olmadığı için köyün gençleri okullarına devam edebilmek için ailelerinin yanından ayrılmak zorunda kalmaktadırlar. Bu yüzden köyün genelinin yaşlılardan ve çocuklardan oluştuğunu görürüz. Köyde tarım ve hayvancılık dışında başka sektörler olmadığından gençlerin burada çalışma ve hayatlarını sürdürme olasılığı pek fazla yoktur. Ayrıca köyde herhangi bi sosyal faaliyet de yoktur.
Köyde ilköğretim okulu vardır. Okul 3 derslik ve 1 öğretmeni vardır. Köyde 15 kız 11 erkek öğrenci vardır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır ancak ebe, hemşire ve doktor yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.