Kelkit Öğütlü Köyü

Kelkit Öğütlü Köyü

Öğütlü Köyü haberleri, Kelkit Öğütlü köyü güncel son dakika gelişmeleri, Öğütlü köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Gümüşhane Köyleri Arasında yer alan Öğütlü köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Gümüşhane Öğütlü Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Öğütlü Köyü son dakika gelişmeleri, Öğütlü Köyü ne özgü yemekler, Kelkit Öğütlü Köyü nün tarihi, Öğütlü Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Öğütlü Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Öğütlü Köyü , Gümüşhane ilinin Kelkit ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Öğütlü Köyü Resimleri ve Öğütlü Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kelkit Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Gümüşhane Kelkit Arası Kaç Km? Gümüşhane Hava Durumu? Gümüşhane Köyleri ve  Kelkit Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Gümüşhanelı iseniz Gümüşhane Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Gümüşhanelı Ünlüler arasında Gümüşhane Öğütlü Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Kelkit Doğumlu Ünlüler Kimler?

Öğütlü, Gümüşhane ilinin Kelkit ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün eski adı "Osmanlı kayıtlarında tarbas" olmakla beraber 70li yıllarda öğütlü olarak değiştirilmiştir.
Karakeçili Kayı Türkmenleri kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Köyün bilinen yemekleri siron, börek, katıklı çorba, koyun peyniri, baklava, tatlı sinisi, hamur elde kesilen makarna ve diğer hamurlu yiyeceklerdir.
Gümüşhane iline 126 km, Kelkit ilçesine 35 km uzaklıktadır. Deniz seviyesinden 1770 metre yüksekliktedir. Yüz ölçümü ise 9.6 km² dir.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Yolu asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. İçme suyu 4 ayrı kaynaktan gelmektedir. Ayrıca köyde cep hatları da çekmektedir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.