Kelkit Sütveren Köyü

Kelkit Sütveren Köyü

Sütveren Köyü haberleri, Kelkit Sütveren köyü güncel son dakika gelişmeleri, Sütveren köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Gümüşhane Köyleri Arasında yer alan Sütveren köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Gümüşhane Sütveren Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sütveren Köyü son dakika gelişmeleri, Sütveren Köyü ne özgü yemekler, Kelkit Sütveren Köyü nün tarihi, Sütveren Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sütveren Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sütveren Köyü , Gümüşhane ilinin Kelkit ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sütveren Köyü Resimleri ve Sütveren Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kelkit Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Gümüşhane Kelkit Arası Kaç Km? Gümüşhane Hava Durumu? Gümüşhane Köyleri ve  Kelkit Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Gümüşhanelı iseniz Gümüşhane Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Gümüşhanelı Ünlüler arasında Gümüşhane Sütveren Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Kelkit Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sütveren, Gümüşhane ilinin Kelkit ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Bir zamanlar köy kömür madenciliği ile hem kendi hem de civar köyler için önemli bir geçim kaynağı durumundaydı. Fakat şu an bireysel alarak birkaç madende bireysel olarak küçük çaplı üretim yapılmaktadır. Köy özellikle istanbul başta olmak üzere birçok büyük şehire göç vermiştir.
Köyde ilköğretim okulu vardır fakat 5.nci sınıfa kadar eğitim-öğretim yapılmaktadır. 6,7 ve 8.nci sınıfa Kelkitteki ilköğretim okullarında devam edilmektedir. Köyün içme suyu şebekesi uzun yıllardır bulunmakla birlikte köyün muhtelif yerlerinde de akar durumda çeşmeler mevcuttur. Kanalizasyon şebekesi ise son birkaç yıldır mevcuttur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır fakat sağlık görevlisi uzun zamandır yoktur bu yüzden şu an açık değildir. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup ulaşım köyün yıllardır münibüsçülüğünü yapan Memmet Daştan tarafından sağlanmaktadır. Köyde elektrik ve sabit ve cep telefon şebekesi vardır. Ayrıca köyde taziye, düğün gibi toplu programların yapılması için köy konağı mevcuttur.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.