Kelkit Yeniyol Köyü

Kelkit Yeniyol Köyü

Yeniyol Köyü haberleri, Kelkit Yeniyol köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yeniyol köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Gümüşhane Köyleri Arasında yer alan Yeniyol köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Gümüşhane Yeniyol Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yeniyol Köyü son dakika gelişmeleri, Yeniyol Köyü ne özgü yemekler, Kelkit Yeniyol Köyü nün tarihi, Yeniyol Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yeniyol Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yeniyol Köyü , Gümüşhane ilinin Kelkit ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yeniyol Köyü Resimleri ve Yeniyol Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kelkit Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Gümüşhane Kelkit Arası Kaç Km? Gümüşhane Hava Durumu? Gümüşhane Köyleri ve  Kelkit Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Gümüşhanelı iseniz Gümüşhane Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Gümüşhanelı Ünlüler arasında Gümüşhane Yeniyol Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Kelkit Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yeniyol, Gümüşhane ilinin Kelkit ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün eski adı Pöske'dir. Pöske ismi köyün giriş kısmında bulunan büklüğün zamanla Bükse daha sonra ise Pöske'ye dönüşmesinden almıştır. Rum işgalinde bir süre işgal altında kalmıştır. Rumlar zamaninda yapit olarak kilise, köprü ve maden suyunun bulunduğu çeşmeye havuz yapılmıştır. Yeniyol ismini de köyün hemen yanından gecen yoldan almaktadır.
Yeniyol köyünün kültürü Karadeniz,Doğu Anadolu ve Erzurum kültürüne benzer.
Gümüşhane iline 116 km, Kelkit ilçesine 40 km uzaklıktadır Erzincana 35 km dir, Daglik ve ormanlik bir araziye sahiptir. Köyde bilinen 5 farkli yerde maden suyu bulunmaktadir. Köy ayrica icme suyu bakimindan oldukca zengindir. Kelkit-Erzincan karayolunun köyün kenarından geçmesi üzerine Yeniyol ismini almıştır. Dağlık ve ormanlık olmasına karşın,ekilebilir arazisi geniştir. Deniz seviyesinden yüksekliği 1870 metredir. Yüz ölçümü 19.1 km²dir.
Köyde ilköğretim, Orta Okul, bulunmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. Sağlık ocağı vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon da bulunmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.