Kemik kanserini yenen Beyza şimdi de kütüphane kurmak istiyor

Kemik kanserini yenen Beyza şimdi de kütüphane kurmak istiyor

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde kemik kanseri hastalığını yenen 14 yaşındaki Beyza Göknur Gültekin, en büyük hayali olan okuluna kütüphane kurmak...

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde kemik kanseri hastalığını yenen 14 yaşındaki Beyza Göknur Gültekin, en büyük hayali olan okuluna kütüphane kurmak için kolları sıvadı.

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde yaşayan ve 1 yıla yakın kemoterapi gören 14 yaşındaki Beyza Göknur Gültekin, büyük zorluklar yaşadığı dönemin sonunda 14 saatlik ameliyata alındı. Başarılı geçen ameliyat sonrasında sağlığına kavuşan Gültekin hasta yatağından kalkar kalkmaz hayalini gerçekleştirmek için kolları sıvadı. Bir yıl boyunca kanser hastalığına karşı verdiği mücadeleyi kazanan Beyza Göknur Gültekin, hasta yatağında kendisine destek için başlatılan kitap toplama kampanyası kapsamında topladığı kitaplarla okuluna "Küçük Savaşçı" adlı kütüphane kurmak istiyor. Gültekin, hayalindeki kütüphaneyi eğitim aldığı okulda kurmak için destek bekliyor.

Hastalığı süresince kitap okuyamadığını belirten Gültekin, Türkiye'nin her köşesinden kendisine sosyal medyadan takip ederek destek verenlere teşekkür etti.

"Kendimi toparlar toparlamaz 4 kitap bitirdim"

Gültekin, "Hasta olduğumuz zaman kitap okuyamıyordum. En çok kitap okumayı sevdiğim için kendimi toparlar toparlamaz 4 kitap bitirdim. O kitapları bitirirken de internet üzerinden sosyal medya aracılığıyla bir ağabeyimiz benim kitap okumayı sevdiğimi görmüş. Sonra benim için bir kitap kampanyası başlatmış. Bana sürpriz olacaktı ama bazı insanlar "hangi tür kitap istiyorsun" diye mesaj atınca öğrenmiş oldum. Sonra kitaplar gelmeye başladı. 200'e yakın kitap toplandı. Sonra bir ablamız "hiç kütüphane açmayı düşündün mü?" diye sordu. O sıralarda ben de öyle bir şey düşünüyordum. Hayal ettim ve bunu Adıyaman'da yapmak istedim. Milli Eğitim Müdürümüz ile görüştüm. Şu an eğitim gördüğüm Gölbaşı Anadolu Lisesinde kütüphane açacağım. Cumhurbaşkanımızdan, Bakanlarımızdan ve ilimizin yetkililerinden kütüphane için maddi yardım bekliyorum" dedi.

Babası da saçlarını kestirdi

Gültekin'in sosyal medyadaki kullanıcı adı olan "Küçük Savaşçı" adını vereceği kütüphane aynı zamanda azmin ve başarının da simgesi olacak. Beyza'nın babası Yaşar Gültekin ve annesi Medine Gültekin ise kızlarının hastalık ve tedavi sürecini anlatırken gözyaşlarını tutamadılar.

Baba Yaşar Gültekin "Zamanla saçları dökülmeye başlayınca ona moral vermek ve yanında olduğumuzu hissettirmek istedim. Dökülen saçlarının yerine daha iyisinin geleceğini, benim saçlarımın da döküleceğini söyledim. Bir sabah saçlarımı kazıtarak yanına gittiğimde kızım gülümsedi. Çok şükür kızım sağlığına kavuştu ve okumayı çok sevdiği için kütüphane kuruyor. Biz her zaman kızımızın yanındayız" dedi.

Annesi Medine Gültekin ise, kızlarının sağlığı ve huzuru için eşi ile her türlü fedakarlığa katlanabileceklerini vurguladı.

Anadolu Lisesi Müdürü Veysel Bilen ise "Beyza kızımız hayalini gerçekleştirmek için bize başvurdu. Biz de ilçe milli eğitim müdürümüz ile görüşerek kızımızın bu hayalini gerçekleştirmek için kollarımızı sıvadık. Kütüphaneyi kurduk şu aşamada gelen kitaplarımızı tasnif edip raflara koyacağız. Bu kütüphaneyi kurmak için çok masraf ettik masraflarımızın bir kısmını karşıladık yetkililerden ve hayırseverlerden destek bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kemik kanserini yenen Beyza şimdi de kütüphane kurmak istiyor

Kemik kanserini yenen Beyza şimdi de kütüphane kurmak istiyor

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.