Keşan Erikli Köyü

Keşan Erikli Köyü

Erikli Köyü haberleri, Keşan Erikli köyü güncel son dakika gelişmeleri, Erikli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Keşan Köyleri arasında yer alan Erikli köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Keşan Erikli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Erikli köyü son dakika gelişmeleri, Erikli köyüne özgü yemekler, Keşan Erikli köyünün tarihi, Erikli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Erikli köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Erikli, Edirne ilinin Keşan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Erikli Köyü Resimleri ve Erikli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Edirne Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Edirne Hava Durumu? Edirne Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Edirneli iseniz  Edirne Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Edirneli Ünlüler arasında Keşan Erikli Köyünde doğan biri var mı? Keşan Doğumlu Ünlüler Kimler?

Erikli, Edirne ilinin Keşan ilçesine bağlı bir köydür.

Köyde Bulgaristan'dan ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelmiş kişiler yaşamaktadır. Köyün ve sahilinin ismi İraklis ismindeki komutandan gelir ve eski yunanda ΗΡΑΚΛΕΙΣ'tır. İrakli ismi zamanla Erikli olmuştur.

Köyde kültür zenginliği çoktur. Yemekleri ve oyunları meşhurdur.

Edirne iline 140 km, Keşan ilçesine 30 km uzaklıktadır. Denize yakındır.

Köyün iklimi, Trakya karasal iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köye 2,5 km uzaklıktaki Erikli sahili yaz aylarında yerli turist akınına uğramaktadır. Artan nüfus ile birlikte köylü doğal ürünlerini pazarlama imkânı bulmaktadır. Doğal manzarası, dünyada kendi kendini temizleyen 3 körfezden biri olma özelliğine sahip olan Saros Körfezi'nin en güzel sahili ve doğal tuz gölü ile, kışın yabani uçar, yazın bıldırcın avcılığının yapılabildiği çok çeşitli balık familyasına sahip deniz ürünleri, otelleri, restoranları ve en önemlisi huzurlu güvenli ortamı ile güzel bir köydür.

Köyde, ilkokul vardır ancak kullanılmamaktadır. Taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi sahilde yaz aylarında hizmet vermektedir. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon ve internet hattı vardır. Ayrıca sahilde Erikli Jandarma Karakol Komutanlığı bulunmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.