Keşan Küçükdoğanca Köyü

Keşan Küçükdoğanca Köyü

Küçükdoğanca Köyü haberleri, Keşan Küçükdoğanca köyü güncel son dakika gelişmeleri, Küçükdoğanca köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Keşan Köyleri arasında yer alan Küçükdoğanca köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Keşan Küçükdoğanca köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Küçükdoğanca köyü son dakika gelişmeleri, Küçükdoğanca köyüne özgü yemekler, Keşan Küçükdoğanca köyünün tarihi, Küçükdoğanca köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Küçükdoğanca köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Küçükdoğanca, Edirne ilinin Keşan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Küçükdoğanca Köyü Resimleri ve Küçükdoğanca köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Edirne Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Edirne Hava Durumu? Edirne Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Edirneli iseniz  Edirne Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Edirneli Ünlüler arasında Keşan Küçükdoğanca Köyünde doğan biri var mı? Keşan Doğumlu Ünlüler Kimler?

Küçükdoğanca, Edirne ilinin Keşan ilçesine bağlı bir köydür.

Köy 1923 sonunda yerleşen 3 hane Arnavut göçmen ailesi ve 1924 yılında mübadele ile Yunanistan'ın Drama kasabasına bağlı Lakaytsa, Maluhaşta, Pilou köylerinden gelen Pomaklar, Gümülcine köylerinden gelen Türk Göçmenlerden oluşturulmuştur. 1930'ların sonlarında Bulgaristan ve Romanya'dan gelen göçmenlerin katılımıyla da günümüzdeki toplumsal yapı oluşmuştur.

Rumlar köyü terk ederken herhangi bir çatışma ve yeni gelenlerle bir karşılaşma yaşanmamıştır.  Cumhuriyet'in ilanından önce Doğanca Karyesi (Köyü) olan köyün adı Cumhuriyet'in ilk yıllarında Küçükdoğanca köyü olarak değiştirilmiştir.

Köyde popüler yemekler mısır unundan yapılan kaçamak ve bulamaç, lahana ve pırasadan yapılan sebze börekleri, manca ve patatesli taze börülce yemekleridir. Tatlılardan susam ve cevizin bol kullanıldığı fırınlanmış ev baklavası ve saray sarması çok lezzetlidir.

Edirne iline 120 km, Keşan ilçesine 11 km uzaklıktadır. Köy Tekirdağ il sınırındaki bir köy olup Malkara ilçesine bağlı Yılanlı Köyü (Kuzey Doğu), Yaylagöne Köyü (Doğu) ve Danişment Köyü (Güney Doğu) ile sınırdır. Ayrıca Keşan ilçesine bağlı Karasatı Köyü (Kuzey), Çobançeşme köyü (Batı) ve Güney Batısında Yeni Muhacir Köyü ile sınırdır.

Köyün iklimi, Trakya karasal iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Ancak haftanın bir günü doktor gelmektedir. Köye Keşan'dan ulaşımı sağlayan yol asfalt olup, köyde elektrik ve sabit telefon vardır. İnternet hizmetinden de yararlanılabilir. Köyde, ilköğretim okulu bina olarak vardır. Ancak nüfusun ve özellikle genç nüfusun azalmasından dolayı eğitim taşımalı sistem ile ilçe merkezindeki okullardan sağlanmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.