Keşan Lalacık Köyü

Keşan Lalacık Köyü

Lalacık Köyü haberleri, Keşan Lalacık köyü güncel son dakika gelişmeleri, Lalacık köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Keşan Köyleri arasında yer alan Lalacık köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Keşan Lalacık köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Lalacık köyü son dakika gelişmeleri, Lalacık köyüne özgü yemekler, Keşan Lalacık köyünün tarihi, Lalacık köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Lalacık köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Lalacık, Edirne ilinin Keşan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Lalacık Köyü Resimleri ve Lalacık köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Edirne Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Edirne Hava Durumu? Edirne Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Edirneli iseniz  Edirne Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Edirneli Ünlüler arasında Keşan Lalacık Köyünde doğan biri var mı? Keşan Doğumlu Ünlüler Kimler?

Lalacık, Edirne ilinin Keşan ilçesine bağlı bir köydür.

Bir rivayete göre, Paşayiğit beldesinde o dönemde Yiğit Paşa adında bir komutan ikamet etmektedir. Bu paşanın yaveri lala ise bugünkü Lalacık köyünün bulunduğu yerde ikamet ettiğinden köy ismini buradan alarak Lalacık olmuştur.

1923 yılında Yunanlar ile Batı Trakya’da bulunan Türkler yer değiştirmiştir. Bu yer değiştirme esnasında Lalacık köyündeki insanlar önce Keşan ilçesi, Büyükdoğanca köyüne yerleşmişler ancak bölge şartları beraberinde getirdikleri hayvanlarının yerleşmesine ve otlamasına uygun olmadığından bugünkü Lalacık köyüne yerleşmişlerdir. 

Edirne iline 126, Keşan ilçesine 16 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi, Trakya karasal iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyün ilköğretim okulu vardır fakat faal değildir. Taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Sağlık evi şu an atıl durumda beklemekte köye gelen misafirlerin konaklamasında kullanılmaktadır. Sağlık ocağı yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Kanalizasyon sistemi 1986 yılında yapılmıştır. 1987 yılında köydeki dere yataklarına kavak ekimi gerçekleştirilmiştir.

Köy çeşmelerinin suyunu sağlayan kaynak ıslah edilmiş, içme suyu ihtiyacını karşılamak amacı için yapılan iki adet depo ile köyün içme suyu ihtiyacı köklü bir çözüme kavuşmuştur.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.