Kilo Vermeye Yardımcı En İyi 12 Yiyecek

Kilo Vermeye Yardımcı En İyi 12 Yiyecek

Kilo vermeye yardımcı güç kaynağı bu yiyecekler, protein ve lif ihtiyacını karşılarken, aynı anda yağ oluşumunu engelliyor. Ana ve ara öğünlerde yer ver ki , vücudundaki değişim hızlansın.

Kuruyemişler; içerdiği sağlıklı yağ asitleriyle kalp sağlığına destek oluyor. Açlık hissini yatıştırmak için en iyi seçeneklerden olan kuruyemişleri ara öğünlerde de yiyebilirsiniz. Ancak porsiyon konusunda ölçülü olmalısın.

Yeşil yapraklı sebzeler; demir kalsiyum ve lif ihtiyacını karşılamak için iyi kaynaktır. Anti oksidan bakımından zengin olan yeşil yapraklı sebzeler kanser riskini azaltıyor.

Baklagiller; özellikle vejetaryanlar için vazgeçilmez bitkisel protein kaynağıdır. Sindirimi yavaş olduğu için kan şekerini dengeliyor, uzun süre tok tutuyor. Haşlayıp dondurucuya kaldırarak her gün salatalara ekleyebilirsiniz.

Yumurta; kas yapımını hızlandıran çok iyi bir protein kaynağıdır. Anne sütünden sonra en önemli protein kaynağıdır. Zayıflamaya yardımcı olan yumurtayı haşlanmış, poşe(kaynar suyun içine kırılarak pişirilmiş) veya az yağlı omlet olarak yiyebilirsiniz.

Zeytinyağı; zeytinyağlı sebze yemekleri ve salatalar diyette vazgeçilmezimizdir. Sindirimi düzenler ve tokluk hissi sağlar. Çiğ olarak tüketmeye çalış. Kalorisi diğer yağlarla aynı olduğundan porsiyon başına bir tatlı kaşığını geçmeyin.

Hindi ve Diğer Beyaz Etler; kas oluşumu artıran önemli protein kaynağıdır. Yağsız ve derisi alınmış olarak yenildiğinde daha az kaloriyle daha uzun süre tok kalırsın, Sandiviç ve salatalarına ekleyebilirsin.

Yulaf Ezmesi; enerji veriyor, kollesterolü düşürüyor ve kan şekerinin normal seviyede kalmasını sağlıyor. Uzun süre tok tutmasından ötürü güne başlamak için bir seçenek olabilir.

Soğan ve Sarımsak; doğal antibiyotik olan soğan ve sarımsak seni hastalıklara karşı korur. Bir diş çiğ sarımsak üzerine iğne yardımıyla iki delik açıp yutmak bağışıklık sistemini güçlendirir.

Çilek ve Diğer Dağ Meyveleri; içerdikler,i yüksek oranda antioksidan ve vitaminler sayesinde hastalıklarla savaşmada etkilidir. Canın çektiğinde gönül rahatlığı içinde 1 kase yiyebilirsin.

Fıstık Ezmesi; testesteron ve kas miktarında ciddi bir artış sağlıyor. Beden de yağ yakılmasını hızlandırıyor. Obezite, kas kaybı, kırışıklık oluşumu ve kardivovasküler hastalıkları oluşumunu engelliyor.

Süt ve Süt Ürünleri; kalsiyum kaynağı olan süt ve süt ürünleri kemikleri güçlendirip kemik erimesi rizkini azaltıyor. Açlığı yatıştırmada iyi bir alternatif olmasından ötürü ara öğün olarak tercih edebilirsiniz.

Tahıllı Ekmek Çeşitleri; sağlıklı bir karbonhidrat kaynağı tahıllı ekmekler sayesinde hem lif hem de B12 vitamini alırsın.

Diyetisyen Beril HEZER

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.