Koah Hastaları İle Pasta Kestiler

Koah Hastaları İle Pasta Kestiler

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Hafsa Sultan Hastanesi Göğüs Hastalıkları seminer salonunda KOAH hastaları için program düzenlendi. Prof. Dr. Arzu Yorgancıoğlu, Doç. Dr. Tuğba Göktulay, Dr. Müge Gençer Tuluy, Solunum terapisti Seçil Sarı, KO

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Hafsa Sultan Hastanesi Göğüs Hastalıkları seminer salonunda KOAH hastaları için program düzenlendi. Prof. Dr. Arzu Yorgancıoğlu, Doç. Dr. Tuğba Göktulay, Dr. Müge Gençer Tuluy, Solunum terapisti Seçil Sarı, KOAH hastaları ile birlikte pasta kesti.
Prof. Dr. Arzu Yorgancıoğlu, amaçlarının KOAH hastalığının toplumda bilinmesini sağlamak olduğunu dile getirdi. KOAH hastalığının çok önemli bir hastalık olduğunu dile getiren Yorgancıoğlu, KOAH’ın öldüren bir hastalık olduğunu, birçok insanı iş gücünden, hayatının kalitesinden düşüren bir hastalık olduğunu kaydetti. Bu hastalığının aynı zamanda korunabilir bir hastalık olduğunu vurgulayan Yorgancıoğlu, “Önlenebilir bir hastalık. O yüzden toplumda farkındalığı artırırsak önleyebiliriz bu hastalığı, KOAH olmasını önleyebiliriz hastalarımızı. Erken teşhis yapabilirsek tedaviyle ömürlerini uzatabiliriz, kaliteli bir yaşam sürmelerini sağlayabiliriz. Biz KOAH çalışmalarında İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte çalışıyoruz.” dedi.

FARKINDALIĞI ARTIRMAK İÇİN
Dr. Müge Gençer Tuluy, KOAH hastalığı konusunda farkındalığı artırmak için her yıl Kasım ayında çeşitli etkinlikler düzenlendiğini dile getirdi. KOAH konusunda bilgiler veren Tuluy, “Bazı kurallara uyarsanız KOAH tedavi edilebilir bir hastalıktır” dedi. Hayatta birçok insanın KOAH olduğunu bilmediğini vurgulayan Tuluy, dünyada ve Türkiye’de her 10 kişiden 2’sinin KOAH’lı olduğunu ancak, 10 KOAH’lıdan 1’inin hastalığını bildiğini söyledi. KOAH hastalığında en büyük suçlunun sigara olduğunu kaydeden Dr. Müge Gençer Tuluy, “KOAH’da en büyük suçlu sigara dumanıdır. Sadece sizin sigara imceniz değil, etrafınızdaki insanların sigara içmesi de yeterli. Siz sigara içtiğiniz için sizin yüzünüzden eşiniz, çocuklarınız KOAH hastalığına yakalanabilir. Başka başka hastalıklara da yakalanabilir. Ve bunun en büyük suçlusu sigara. Ama tek suçlusu sigara değil. Çalışma ortamları, tozlu ve dumanlı ortamlar da etkiliyor” diye konuştu.

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.