Kolay Doğum için Okunacak Dualar

Kolay Doğum için Okunacak Dualar

Doğum vakti yaklaşan anne adayları ve yakınları Doğuma girmeden önce hangi dualar okunur, Doğuma girmeden önce hangi sureler okunmalı, Rahat ve kolay doğum için dua sorularının cevaplarını araştırıyor.

En büyük mucizelerden ve hayatın devamlılığı için gerekli olan doğum anne adaylarının en tedirgin olduğu konular arasında yer alıyor. Anne adayları ve yakınları, doğuma girmeden önce hangi dualar okunur, Doğuma girmeden önce hangi sureler okunmalı, Rahat ve kolay doğum için dua sorularının cevaplarını araştırıyor. İşte detaylar....

Kolay doğum amacıyla okunan duaların başında Meryem ve İnşirah Sureleri gelir. Bu iki surenin de amacı, doğum yapacak anne adayının daha az sancı çekmesi ve bebeğin Allah’ın izniyle sağlıklı bir şekilde dünyaya gelerek kolay doğum gerçekleşmesidir.

Meryem Suresi

Meryem Suresi, Kur’an’ın 19. suresidir ve toplam 98 ayetten oluşur. Meryem suresini doğuma girecek anneye başka biri vekaleten de okuyabilir.

İnşirah Suresi

İnşirah suresini anne ezberleyerek doğuma girmeden önce de okuyabilir. İnşirah suresinin okunuşu ve anlamı şöyledir:

Doğumun Kolayca Yapılması İçin Hangi Sure Okunur?

Kolay doğum yapma dualarından biri de Araf Suresidir. Bu sureyi Peygamber Efendimiz Hz. Fatıma’nın doğum sanıcısı başladığı zaman okumuştur. Araf Suresinin 54. Ayetinin okunuşu ve anlamı şöyledir:

Araf Suresi 54 Ayet

إِنَّ رَبَّكُمُ اللّهُ الَّذِي خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضَ فِي سِتَّةِ أَيَّامٍ ثُمَّ اسْتَوَى عَلَى الْعَرْشِ يُغْشِي اللَّيْلَ النَّهَارَ يَطْلُبُهُ حَثِيثًا وَالشَّمْسَ وَالْقَمَرَ وَالنُّجُومَ مُسَخَّرَاتٍ بِأَمْرِهِ أَلاَ لَهُ الْخَلْقُ وَالأَمْرُ تَبَارَكَ اللّهُ رَبُّ الْعَالَمِينَ

Şüphesiz ki Rabbinîz, gökleri ve yeri altı günde yaratan, sonra arşa istiva eden; geceyi, durmadan kendisini kovalayan gündüze bürüyüp örten; güneşi, ayı ve yıldızları emrine boyun eğmiş durumda yaratan Allah’tır. Bilin ki, yaratma da emir de yalnız Allah’a aittir. Âlemlerin rabbi olan Allah yüceler yücesidir.

Yunus Suresi 3. Ayet

إِنَّ رَبَّكُمُ اللّهُ الَّذِي خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضَ فِي سِتَّةِ أَيَّامٍ ثُمَّ اسْتَوَى عَلَى الْعَرْشِ يُدَبِّرُ الأَمْرَ مَا مِن شَفِيعٍ إِلاَّ مِن بَعْدِ إِذْنِهِ ذَلِكُمُ اللّهُ رَبُّكُمْ فَاعْبُدُوهُ أَفَلاَ تَذَكَّرُونَ

Şüphesiz ki Rabbiniz, gökleri ve yeri altı günde yaratan, sonra da işleri yerli yerince idare ederek arşa istiva eden Allah’dır. Onun izni olmadan hiç kimse şefaatçi olamaz. İşte O Rabbiniz Allah’tır. O halde O’na kulluk edin. Hâla düşünmüyor musunuz!

Kolay Doğum İçin Hangi Kısa Dua Okunur?

Doğumun kolay olması için kısa dua, şöyle okunur:

Bismillahirrahmanirrahim.

Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi’l-hayr.

Anlamı: Rabbim! kolaylaştır zorlaştırma, Rabbim hayırla tamamla!

Doğumun Kolay Olması İçin Nasıl Tesbih Çekilir?

Hamilelikte tesbih çekimi, özellikle ilk 4 ay çok önemlidir. Bebeğin sağlıklı bir şekilde anneye tutunabilmesi ve gelişmesi için, 4 y boyunca her gün SÜBHANALLAHİ VE BİHAMDİHİ tesbihatı çekilmelidir. Bu çekilen tesbihlerin ve söylenenlerin  70 bin kez söylenmesi gerekir.

Hamilelikte Okunabilecek Sureler Nelerdir?

Hamilelik boyunca okunabilecek sureler, şöyledir:

Enbiya Suresi: Kişinin hamileliğinin başlamasından bitimine kadar okuyabileceği bir suredir. Hem bebeğin hem de annenin sağlıklı olmasını sağlar. Toplam 71 tane okunması gerekir.

İnsan ve İbrahim Sureleri: Annenin kolay doğum yapmasının yanında, bu sureler doğacak bebeğin güzel ahlaklı olması için de okunabilir. Hem annenin kendisi hem de yakınları bu sureleri okuyabilirler. Belirli bir sayısı yoktur ancak doğum olana kadar okunması gerekir.

Yusuf Suresi: Doğacak çocuğun yüz güzelliğinin olması için okunabilecek bir duadır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.