Koronavirüs ile mücadele edecek bakteriler Mars'ta mı?

Koronavirüs ile mücadele edecek bakteriler Mars'ta mı?

Bilim insanı John Rummel, Koronavirüs'ün ilacı için Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı'nın (NASA) 2020 yılında Mars'a gerçekleştireceği görevi işaret etti.

Bilim insanı John Rummel, Koronavirüs'ün ilacı için Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı'nın (NASA) 2020 yılında Mars'a gerçekleştireceği görevi işaret etti. Rummel'a göre görev sonucu NASA'nın Dünya'ya getireceği Mars toprağı, varlığı muhtemel bakterilere de ev sahipliği yapacak. Rummel'ın tezine göre, eğer bu bakteriler zararlı bakteriler içeriyorsa Koronavirüsü'nü de yok edebilirler. John Rummel, bunun öğretici olabileceğini düşünüyor. Fakat bazı uzmanlar John Rummel'e katılmıyorlar.

Bilim insanları Mars'tan gelecek olası bakterilerin insanlığın geleceğini daha da tehlikeye atacağını düşünüyorlar. NASA'nın eski gezegensel koruma görevlisi Catharine Conley bu yönde düşünen uzmanlardan birisi. Catharine Conley, gelecek bakterilerin Grönland'daki buzulları eriten algler gibi çevreye zarar verebileceğini düşünüyor. Corley ayrıca dikkatlerin Dünya'ya değil Mars'a çevrilmesini istiyor. Zira ona göre Mars'tan gelecek bakteriler değil Dünya'dan Mars'a gidecek bakterilerin Mars'ı kirletmesinin ihtimali daha yüksek.


BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.